Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Başkanlığı, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlattığı imza kampanyası kapsamında Muş merkez ve ilçelerinde 200 bin imzanın toplandığını açıkladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Başkanlığı, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için devam eden imza kampanyasının geldiği aşamayla ilgili açıklama yaptı. Parti hizmet binasında düzenlenen basın açıklamasına DBP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Selçuk Aktürk, DBP İl Eş Başkanları Cihan Akpolat ve Nursel Yiğit ve DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Faik Yasul katıldı. Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası hakkında yapılan basın açıklamasını DBP İl Eş Başkanı Cihan Akpolat yaptı. Merkez ve ilçelerde olmak üzere Muş genelinde toplam 200 bin imzanın toplandığını açıklayan Akpolat, şunları söyledi: "Sayın Öcalan’a imza kampanyası çerçevesinde Muş’ta yapılan çalışmalar sonucunda; Muş merkez ve ilçelerde dahil olmak üzere 200 bin imza toplanmıştır. Kampanyamız 12 Ocak’a kadar sürecektir. Bu süre zarfında çalışmalarımız devam edecektir."

Hedeflerinin Muş’tan 300 bin üzerinde imza toplamak olduğunu ifade eden Akpolat, “Halk ve parti olarak şunun bilincindeyiz ki önderliksiz bir barış süreci devam edemez ve barış sağlanamaz. Sağlıklı bir barış için Öcalan’a özgürlük şart. Bu çerçevede Muş halkı olarak ve parti olarak üzerimize düşeni yapacağız. Halk bu kampanyaya yoğun ilgi göstermektedir ki korucu köylerinin de kampanyaya katılması da bunun göstergesidir. Halkımız Kürt, Arap, Türk, Laz, Çerkez farkı gözetmeksizin bu kirli savaşın bitmesini isteyen herkes bu kampanyaya destek vermektedir. Ve vermeye de devam edecektir. Ülke genelinde hedef 10 milyondur.” dedi.

"BU KAMPANYAYA SADECE KÜRT HALKI DEĞİL, TÜM KESİMLERİN İLGİSİ VAR"

Yapılan basın açıklamasından sonra imza kampanyasına tüm halkları davet eden DBP MYK Üyesi Selçuk Aktürk ise "Bu kampanyaya sadece Kürt halkının değil tüm kesimlerin ilgisi var. Özelinde Türkiye olmak üzere tüm halklar barış ve huzur ortamının oluşmasını istiyor. Bu güne kadar gelen imzaların özellikle hemen hemen büyük bir bölümü bize uzak ve farklı kesimlerden gelmektedir.” diye konuştu.

Asıl amacın iletilen mesaj olduğunu kaydeden Aktürk, "Var olan süreç ile hedefimiz 10 milyon imzaya ulaşma gidişatı var. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum; tamamen bireysel olarak barışa katkı sunmak isteyen herkesin inisiyatifi doğrultusunda oluşan bu komisyonumuza imzalarını sunabilirler. Bu tamamen gönüllülüktür." şeklinde konuştu.