Federal Anayasa Mahkemesi'nin, okullarda öğretmenlere yönelik uygulanan başörtüsü yasağını kaldırmasına rağmen bazı eyaletlerde tartışmalar devam ediyor. Özellikle Bavyera eyaletinde bakanlık nasıl bir yol izleyeceğine tam olarak karar vermiş değil, ancak bazı yetkililer okullarda huzurun bozulacağı tezini sık sık dile getiriyor. Konu hakkında EPV haber ajansına konuşan Erlangen İslam ve Hukuk Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mathias Rohe, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararının okullarda uygulamasının sorun oluşturmayacağını ifade etti.

İslam bilimci ve hukukçu Rohe, "Rheinland-Pfalz eyaletindeki deneyimlerimize bakarsak, yasağın olmadığı bu eyalette sorun olan bir tek vaka bile yok." şeklinde konuştu. Friedrich-Alexander-Üniversitesine bağlı merkezin müdürü Rohe, yasağı kaldıran Anayasa Mahkemesi kararını 'açıkça ne yapılmasını gösterdiği' gerekçesiyle övdü. "Okullarda huzurun bozulmayacağı konusunda müdürlere güveniyorum." diyen Rohe, okulların da toplumun bir parçası olduğunu ve okullardaki başörtüsü uygulamasından dolayı toplumda sorun olmayacağını belirtti.

Ülke genelinde stajyer öğretmenlik yapan kadınların başörtüsü ile mesleklerini yapmalarına izin verildiğini anlatan İslam uzmanı, öğrencilerin stajyer öğretmenle normal öğretmen arasında bir fark göremediklerini ifade etti. Rohe ayrıca, başörtülü kadınların anayasaya bağlı olamayacakları iddiasını da "Bunlar sadece tahminler." diyerek reddetti.

Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, 13 Mart günü verdiği kararla okullarda öğretmenlere yönelik başörtüsü yasağını kaldırmıştı. Kararın ardından bazı eyaletler, yasağı kaldırırken, Bavyera ise yasağı kaldırmak yerine öğretmenlerden gelecek şikayetleri tek tek değerlendireceğini açıklamakla yetindi.