Vahşice katledilen ve Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) anıldı ve kadın cinayetlerine dikkat çekildi. Protestoya çok sayıda ÇOMÜ’lü yönetici, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğrencileri, sergiledikleri oyunla kadına şiddeti kınadı. Bir açıklama yapan ÇOMÜ Kadın Araştırmaları Merkezi (KAM) Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Aslan cinayetini protesto etmek için toplandıklarını belirterek, Özgecan'ın öldürülmesinin tek sebebinin kadın olması olduğunu söyledi. Doç. Dr. Tanrıverdi, "Biz kadınlar olarak ayrıştırılmak değil, bir birey olarak haklarımız ihlal edilmeden yaşamak istiyoruz. Biz pembe otobüsler, ayrı sınıflar ya da ayrı yaşam alanları istemiyoruz. Dünyanın yarısını paylaştığımız erkeklerle yaşamı, özgürlüğü, dünya nimetlerini paylaşmak istiyoruz. Kadını cinsel bir obje olarak gören, gösteren zihniyetin dönüşmesine gereksinim olduğunu düşünüyoruz. Zihniyet dönüşümü için kadın erkek birlikte mücadele vermemiz gerektiğini biliyoruz. Biz ÇOMÜ KAM olarak kentle birlikte kadına yönelik şiddetle mücadele için üzerimize düşen bütün sorumlulukların bilincinde olarak, zihniyet dönüşümünün ilk gerçekleşmesi gereken yerlerin üniversiteler olması gerektiğini biliyor ve sizlerin desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyoruz. Biz pozitif veya negatif hiçbir ayrım istemiyoruz. Sadece insan olarak haklarımıza saygı duyulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Protestoya katılan akademisyenler, "Değişim Eğitimle Sağlanır", "Sevmeyi, Saymayı Öğretmeye Geldik" yazılı pankartlar taşıdı. Özgecan Aslan’ı anmak, kadın cinayetlerine "dur" demek ve toplumda kadının yerine dikkat çekmek için yapılan etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve üniversitenin diğer yöneticileri de katıldı.