Mersin’de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümü Türkiye’yi derinden etkiledi. Hatay’ın Erzin ilçesinde de oluşturulan hatıra ormanına Özgecan’ın ismi verildi. Hatıra ormanına ilk fidanları yine kız öğrenciler dikti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın acısı hala taze. Aslan’ın hunharca öldürüldüğü cinayete her kesimden tepki yağıyor. Cinayeti kınayan Erzinli mahalle muhtarları da, bir hatıra ormanı kurma kararı aldı. Tarım müdürlüğünden aldıkları 500 fidanı Mahmutlu Mahallesi TOKİ konutları civarında toprakla buluşturan vatandaşlar, kadın cinayetlerinin bir an önce son bulmasını istedi. Kadına karşı işlenen suçların sona ermesi gerektiğine dikkat çeken Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Mithat Karaçal “Özgecan kızımızın yaşamış olduğu hain saldırıyı kınıyoruz. Onun anısını yaşatmak için biz de muhtarlık olarak bir karar aldık. Bize destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah dünya durdukça bu ağaçlar duracak. 500 fidan dikimi yaptık” dedi.

Özgecan’ın anısına fidan diken Bahriçelen Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencisi İrem Özsoy, "Üzüldüm. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Her an herkesin başına gelebilecek bir şey. Ülkeye güvenimiz azalıyor. Bir bayan tek başına sokağa çıkmaya korkuyor. Bu ağaçları Özgecan için değil de doğaya olan saygımızdan dolayı dikseydik. Daha güzel olurdu." diye konuştu.

Yaşanan vahşet karşısında şaşkına döndüklerine değinen lise 2.sınıf öğrencisi Tuba Özkan da kadın cinayetlerinin önüne geçilmesini istedi.

Hatıra ormanını gezen Erzin Kaymakamı Hasan Yaman da, öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.