Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını durduran  trafik polisine hakaret ettiği anlara ait görüntüsü ortaya çıkan Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'a sosyal medyada çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Sosyal medya platformu twitter'd #şerefsiz hasthagı altında yorum yazan on binlerce kişi polise sahip çıkarken Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'a tepki gösterdiler. "Türk polisi Şerefimizdir" diyen on binlerce kişi tepkisini dile getirmeye devam ediyor.

ZEYNEP GÜL YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Yılmaz açıklamasında, ” “Üzgünüm…Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi aziz milletimizin takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın, Mersin'in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği anın görüntüsü ortaya çıkmış ve olay bir anda ülke gündemine oturmuştu. Gelen tepkiler üzerine ise Mersin Valiliği “Görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Görevli trafik polisi ile aracını durdurduğu Ak Parti'li Zeynep Gül Yılmaz arasında şu diyalog yaşanmıştı:

Zeynep Gül Yılmaz: Beni niye durdurdunuz?

Polis: Aracınız milletvekili aracı olarak çıkmıyor.

Zeynep Gül Yılmaz: Bu benim sorunum mu? Yok, ama milletvekili aracı olarak geçiyor. Lütfen pencereden çekilin pencereden çemkirme içeriye tükürük giriyor. Senin adın ne? Kim benim arabamı ihbar ediyor?

Polis: Ekipler…

Zeynep Gül Yılmaz: Ekibine tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur.

Polis: Milletvekili aracı olarak çıkmıyor.

Zeynep Gül Yılmaz: Ne zaman Erdemli'ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bu benim sorunum mu terbiyesize bak. Bana adını verir misin.

Polis: Hanımefendi bir saniye lütfen bilgi vereceğim.

Zeynep Gül Yılmaz: Şerefsize bak

Polis: Lütfen küfür etmeyin, hakaret etmeyin lütfen.

Aracın sürücüsü olan kişi de daha sonra araçtan inerek polis memurunun ismini almaya çalıştı.