Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ege Üniversitesi’nde yaşanan ve bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarına dikkat çekerek, "Özellikle eğitimcilerimizin, gençlerimizin şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstermeleri ve kirli oyunlardan uzak tutulmaları gerekmektedir." dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaptığı açıklamada, yaşanan olayların son derece üzücü olduğunu belirtti. Rektör Orbay, olaylar neticesinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli bir gencin hayatını kaybettiğini ve bazı öğrencilerin de yaralandığını söyledi. Böylesine üzücü bir olayın, bilginin üretildiği ve şiddet içermeyen her türlü düşüncenin rahatlıkla ifade edilebildiği ortamlarda meydan gelmesinin Amasya Üniversitesi ailesini derinden yaraladığını kaydeden Orbay, şunları ifade etti:

"Özellikle eğitimcilerimizin gençlerimizi şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstermeleri ve kirli oyunlardan uzak tutulmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, her türlü çatışma ortamından beslenen, kendisine yeni vazifeler çıkaran ve uzun süredir üzerinde çalışılan kardeş kavgası çıkartma gayreti içerisinde olan şer odakları güç kazanacaktır. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, demokrasi ve hukuk devleti çizgisini kendisine referans alan necip milletimiz, bu günleri sabır ve sağduyusu ile aşacak güce sahiptir. Bu sağduyu sürecinin önemli ayağını ise en değerli beşeri sermayemiz olan gençlerimizin bu kirli ortamlardan uzak tutulması, her şeyden önce eğitim öğretim ortamlarına odaklanmalarının sağlanması oluşturmaktadır.

Bu noktada özellikle ailelere, siyasetçilere ve eğitimcilerimize önemli görevler düşmektedir. Eğitimcilerimizin rehberliğinde gençlerimizin üzerinde odaklanması gereken gerçek gündem bilim, teknoloji ve yenilikçi yaklaşımları ile ön plana çıkan, kendi sosyal, kültürel, tüm değerlerini koruyan, yaşatan, zenginliklerine zenginlik katan ve öncelikli olarak kendi beyin gücünden güç alarak katma değeri yüksek ürünler üreten daha güçlü bir Türkiye hedefi olmalıdır.

Aksi takdirde, bu millet geçmişte benzer tahrik ve kargaşa ortamını çokça yaşadı. Bu tür şiddet içeren tartışmaların kimseye bir faydasının olmadığı gibi kazananının da olmadığı, büyük acılar yaşanarak maalesef defalarca görüldü. Kaybedeni ise bu millet, bu ülke oldu. Bu vesile ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Allahtan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."