Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından "Bugünden yarınlar İçin mücadele" isimli SODES projesi kapsamında Reyhanlı'dan gelen ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile öğretmenleri kentin tarihi ve turistik alanlarını gezdi.

Pınarbaşı piknik alanındaki oyun gruplarında doyasıya eğlenen öğrenciler, ilçedeki bombalı saldırıların etkisini üzerlerinden atmaya çalıştı. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ziyaretçiler onuruna Çamlıca Tesislerinde yemek verdi.

Başkan Poyraz, yaptığı açıklamada, Reyhanlı'daki patlamaların herkesi yasa boğduğunu söyledi.

Hain saldırı sonucu bir çok vatandaşın şehit olduğunu belirten Poyraz, şöyle konuştu:

"Reyhanlı'daki  çocuklarımız morallerini düzeltmek için şehrimize geldiler. Ben biliyorum ki Türk milletinin bu güzel insanları, nerede ne zaman ne yapacağını çok iyi bilirler. Bu hain saldırıya hiç bir zaman prim vermediler ve vermeyeceklerdir. Hatay İl Emniyet Müdürlüğümüz ile 100 yavrumuzu bir günde olsa evimize misafir etmeyi düşündük. Kendilerini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Rabbim bu milletin geleceğini bu günden çok daha güzel edeceğine bütün kalbimimizle inanıyoruz."

Gençliğin bu ülkenin geleceği olduğunu belirten Poyraz, geleceğin idarecileri olacak gençlere her zaman yatırım yaptıklarını ifade etti.

-"Patlamadan psikolojimiz etkilendi"

Öğrencilerden Etem Keskin ise patlamanın yaşandığı alana yakın bir yerde eğitim gördüklerini, patlamadan etkilendiklerini söyledi.

Hatay Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı projeyle stres atma imkanı bulduklarını belirten Keskin, "Patlamadan psikolojimiz etkilendi. Bozulan psikilojimizi biraz olsun düzeltmek için buraya geldik. Kahramanmaraş'ta gezip, oyun oynayarak orada yaşadığımız acının izlerini silmeye çalışıyoruz. Bize ilgi gösteren Hatay Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.