Es Es Turizm Sahibi Levent Akgün, 2015 yılında turizmcileri zorlu bir sezonun beklediğini söyledi.

2015 yılının ilk 3 ayında Antalya bölgesine gelen Rus turistlerde yüzde 50 oranında düşüş olduğunu belirten Akgün, halihazırda nisan ayında bölgeye gelen turist ağırlığını birinci sırada Almanlar, ikinci sırada Hollandalılar, üçüncü sırada İngilizler ve Baltık ülke vatandaşlarının oluşturduğunu kaydetti.

Side'de turizm danışma ofisinde açıklama yapan Akgün, Antalya'nın son 10 yılın en büyük turizm durgunluğuyla karşı karşıya olduğunu, turizmcilerin ve esnafın umutlarının mayıs ve haziran aylarına bağladığını ifade etti.

Rus turizmindeki düşüşün turizmde dengeleri altüst ettiğini vurgulayan Akgün, turist azlığının bölgede 6-7 ay ile sınırlı olan turizmi 4-5 aya düşürmesinden korktuklarını kaydetti. Akgün, "Geçmiş yıllarda dünya turizminin önemli yeri olan Side Turizm Merkezi cıvıl cıvıl turist kaynar buna bağlı alışveriş canlılığı oluşurdu. Son 20 gün içinde Side'de dükkanını siftah yapmadan açık kapatan esnaf var. Bu durgunluk devam ederse esnaf batar. Bu tür kriz dönemlerini aşmamız için ülkemizin bir turizm politikası olması gerekir. Ne acıdır ki ülkemizin bugüne kadar turizmi kuşatan ve çerçeveleyen bir turizm kanunu yok." diye konuştu.

Akgün, Rus turizminde yaşanan sıkıntının Avrupalı turistlerde de yaşanmaması için Alman ve İskandinav turistlerin bölgeye çekilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.