Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla dünya standartlarında kayak merkezi haline gelen Erciyes, turizme hizmet etmenin yanı sıra kayak şampiyonalarına da ev sahipliği yapıyor. Türkiye Kayak Federasyonu'nun Alp Disiplini B Grubu Slalom ve Büyük Slalom müsabakaları da hafta sonu Erciyes'te yapıldı. İki gün süren müsabakalara Kayseri'nin yanı sıra Ankara, Bursa, Antalya, Ordu, Sivas, Kocaeli, Niğde, Aydın, Isparta ve Bolu'dan sporcular katıldı. 

'ÇOK GÜZEL BİR ORTAM BULDUK'

Yarışlarla ilgili değerlendirme yapan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kıyıcı, Kayseri'de bu yarışları yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Çok güzel bir ortam bulduk. Güzel bir hazırlık vardı ve pist çok güzeldi. Hiçbir aksama ve sakatlık olmadan yarışmalarımızı tamamladık. 22-23 Ocak'ta Alp Disiplini ikinci lig müsabakaları da burada yapılacak. Diğer yarışmalarımızda da Erciyes'i fazlasıyla kullanacağız. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyoruz." dedi. 

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı ise Erciyes Master Planı'nın tüm hızıyla devam ettiğini ve yapılan çalışmalar sonucu çok güzel pistlerin ortaya çıktığını söyledi. Önümüzdeki yıllarda Erciyes'in çok daha büyük sportif aktivitelere ev sahipliği yapacağını vurgulayan Cıngı, "Nitekim bu yıl şubat ayı ortasında yapacağımız Avrupa Snowboard Şampiyonası da dünyada Erciyes'in markalaşma sürecini biraz daha hızlandıracak ve Erciyes'in dünya liginde bir kayak merkezi haline getirilmesi için atılan adımlardan biri olacak. Şu an pistlerimiz açık, tüm dünyadan kayak severleri Erciyes'e davet ediyoruz." diye konuştu.