Çanakkale'de bir vatandaş ile yasadışı göçmenleri kaçıran organizatörler arasında silahlı çatışma çıkması sonucu 22 yasadışı göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre; Çanakkale'ye bağlı Ayvacık ilçesinin Bademli Köyü sahil kesiminde bir vatandaşın, evinin bahçesinde organizatörler ile silahlı çatışmaya girdiği ihbarını alan Çanakkale Jandarma Komutanlığı ekipleri, kısa sürede olay yerine gitti. Silahlı çatışmanın ardından olay mahallinden kaçan F.T, E.Ç, A.H, G.Ö ve İ.B isimli toplam 5 organizatör bölgede yapılan aramada yakalandı. Organizatörlerin üzerlerinde 1 adet Vzor Marka 7,65 mm çaplı tabanca, 1 adet Magnum marka av tüfeği, 8 adet 7,65 mm çaplı tabanca fişeği ve 23 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Silahlı çatışmanın yaşandığı bölgede yapılan aramada ise 8 Afganistan, 8 Pakistan ve 6 Myanmarlı olmak üzere toplam 22 yasadışı göçmen yakalandı.

İfadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen organizatörler F.T, A.E, ve G.Ö tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İ.B ve E.Ç ise tutuklanarak Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi. 22 göçmenin ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edildiği öğrenildi.