Kocaeli'de silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. Tören sırasında Aktürk'ün eşi gözyaşlarını tutamadı.

Olay, bu sabah saatlerinde, İzmit’in Yeşilova mevkindeki trafik ışıklarında meydana geldi. Daha çok çete suçlularının kaldığı F Tipi Cezaevi’nin Müdürü İsmet Aktürk’ün içinde bulunduğu 06 BP 4679 plakalı aracın yanına yaklaşan 34 KGZ 76 plakalı otomobilden peş peşe ateş açıldı. Kurşunlardan 3’ü İsmet Aktürk’ün vücuduna isabet etti. Ağır yaralanan İsmet Aktürk’ü, aracın şoförü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada ameliyata alınan İsmet Aktürk doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, hastane önünde cinayetle ilgili açıklama yaptı. Vali Güzeloğlu, "Bugün sabah saat 08.20 civarında ilimiz Kandıra ilçemizde bulunan Kandıra F Tipi Cezaevimizin Müdürü İsmet Aktürk kardeşimiz görevine giderken, Yeşilova mevkinde silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Akabinde aracın şoförü infaz koruma memuru müdürümü Tıp Fakültesi Hastanesi'ne intikal ettirdi. Yapılan müdahale sonucu kurtarılamadı. Bir yıl önce ilimize atandı. Olayla ilgili tüm değerlendirmeler yapıldı. Çok üzüntülüyüz. Görevde şehit edildi" dedi.

BAŞSAVCI KÜÇÜK: TERÖR ŞÜPHESİ VAR

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise, "Terör olarak değerlendiriyoruz. Her türlü alternatifi değerlendiriyoruz. Aktürk'ün 12 ve 16 yaşında 2 çocuğu var. Aktürk'ün cenazesi törenden sonra memleketi Adana Tufanbeyli'ye uğurlanacak." dedi.

Koceli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük olay ile ilgili Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada 'terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz' dedi. Başsavcı Küçük, İsmet Aktürk'ün daha önce görev yaptığı Osmaniye T Tipi Cezaevi'ndeki görevi nedeni ile bir sorun yaşadığını söyledi. Başsavcı Küçük, konu ile ilgili bir takım bilgileri de elde ettiklerini kaydetti.

1 YIL ÖNCE GELDİ

İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye tayini çıktı. İsmet Aktürk, Osmaniye’den önce de Konya ilinde Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müdür olarak görev yaptı. İsmet Aktürk, 1 yıldır Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü olarak görev yapıyordu.

TÖREN DÜZENLENDİ

Silahlı saldırıya uğrayan ve 3 kurşunla hayatını kaybeden Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk (40) için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'ün yanı sıra adliye çalışanları katıldı.

Başsavcı Küçük, törende yaptığı konuşmada, "Hepimiz bir şekilde O'na döneceğiz. Bunun bilinciyle çoluk çocuğun rızkını kazanmak için evinden çıkan ve işine gidemeden yaşamını yitiren kardeşimize uğurlar olsun diyoruz. Yeri nur olsun, mekanı cennet olsun. Yapanları en kısa zamanda adalet önüne teslim edeceğiz." dedi.

İl Müftü Vekili İlyas Öztel törende dua okudu.

Cenaze töreninde İsmet Aktürk'ün eşi gözyaşlarını tutamadı. Aktürk'ün eşi daha sonra fenalık geçirdi, yakınları tarafından sakinleştirildi. ‘Benim eşim ne yaptı’ diye feryat eden kederli kadını yakınları yatıştırdı ve 112 ekipleri müdahale etti. Anne Aktürk’ün yanında çocukları Ayşegül Aktürk ve Mete Aktürk de yer aldı. Babasını saldırı sonucu yitiren küçük Mete’yi protokol teselli etmeye çaba gösterdi. Evli ve 2 çocuk babası Aktürk'ün cenazesi, yapılan törenin ardından memleketi Adana Tufanbeyli'ye gönderildi.