Tokat il merkezinde Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.'nin derste kız öğrencilere karşı kullandığı iddia edilen 'Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah kötülük de mubah' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak idari soruşturma başlatıldı.

Tokat Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda pazartesi günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.'nin yedinci sınıf öğrencilerinin seçmeli Kur'an- ı Kerim dersinde iddiaya göre sınıfta bulunan toplam 17 kız ve erkek öğrencinin ders sırasında kendi aralarında konuşmasına sinirlenip, "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah kötülük de mubah" dediği öne sürüldü. Ardından sözü, Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan için şehirde düzenlenen eyleme getirip iddialara göre öğrencilere, 'Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, O'nun için Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz' ifadelerini kullandığı öne sürüldü. Çocukların durumu ailelerine anlatmasından sonra, veliler okula giderek durumu idareye bildirip şikayetçi oldu. Öğretmen L.Y.İ.'nin özür dilediği belirtilirken, yaşanan gelişme üzerine bazı veliler Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Gelen şikayetler üzerine, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatıp olayın araştırılması için 2 müfettiş görevlendirdi. Tokat Valisi Cevdet Can ise gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti. Bayan öğretmenin yaşanan olay sonrası kendi isteği üzerine başka okulda görevlendirildiği öğrenildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise kameralara konuşmazken, soruşturmanın sürdüğünü ve öğretmenin kendi isteğiyle okuldan ayrılarak başka bir okulda görevlendirildiğini ifade etti.