Bitlis’in Tatvan ilçe Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindeki heyet, Vangölü’ne kıyısı olan köylerde yapılması planlanan 8 iskelenin yerinin belirlenmesi için keşif gezisi yaptı.

Tekneyle Vangölü’ne açılan Kaymakam Erkan başkanlığındaki heyet, Vangölü’ne kıyısı bulunan köylerin sahillerini göz üzerinden tek tek inceleyerek yapılacak olan 8 iskele için yer belirledi. Yapılan keşif gezisi sonucunda Hanelmalı, Tokaçlı, Paşaelmalı, İncekaya, Yelkenli (Reşadiye), Sarıkum, Kıyıdüzü ve Koyluca köyleri iskele kurulacak yerler olarak belirlendi.

İskele kurulması planlanan yerlerin belirlendiğini belirten Kaymakam Murat Erkan, iskelelerin yapılması için İlçe Özel İdaresi tarafından proje hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na sunulacağını söyledi. Projenin bakanlık tarafından onaylanmasının ardından iskelelerin yapımına başlanacağını kaydeden Kaymakam Erkan, yapılacak olan iskelelerle hem gölün hem de göle kıyısı bulunan köylerin turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Heyet ayrıca keşif gezisi kapsamında İncekaya Köyüne de giderek hem köyde bulunan Hüseyin Dede Türbesi’ni ziyaret etti, hem de köyde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.