Tillo Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Tutulmaz, İlçe Kaymakamı Yunus Koç’tan yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlçe Kaymakamlığı ile diğer hizmet veren kurumları tek tek gezerek, denetleyen Vali Tutulmaz,”Vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışı ile vatandaşlarımıza kaliteli, etkin ve verimli hizmet sunmak, en öncelikli hedefimizdir. Vatandaşlarımıza hizmet ifa ederken, devletimizin sıcaklığını, hoşgörüsünü yansıtmalıyız." dedi.

TİLLO GENÇLİK MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İlçe Kaymakamlığında incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, yeni hizmete giren Tillo Gençlik Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldı. Konuyla ilgili bilgi veren Tillo Kaymakamı Yunus Koç, şöyle konuştu: "Kaymakamlık hizmet binasının arkasında bulunan eski okul binası, ilçenim mimari dokusuna uygun restore edilerek, gençlik merkezine dönüştürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilerek,‘vatandaş odaklı hizmet projesi kapsamında’ 350.000 bin TL ödenek ile hizmete giren Tillo Gençlik Merkezinde gençlerimiz için birçok sosyal aktivite imkânı bulunuyor."

Buradan ayrılan Vali Tutulmaz daha sonra Tillo ilçesinde yapımı devam eden Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ile Sağlık Ocağı hizmet binalarını inceledi. Yetkililerden bilgi aldı. Tillo ilçesinde İsmail Fakirullah Anaokulu ile İbrahim Hakkı Ortaokulunu da ziyaret eden Vali Tutulmaz, öğrencilerle sohbet ederek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, Evliya ve ulema diyarı Tillo ilçemizin inanç ve doğa turizmini geliştirecek, projeler üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.

TİLLO KALESİ'NDE “CAM SEYİR TERASI” PROJESİ

Tillo ilçemizin manevi atmosferinde doğa turizmini de geliştirecek projelere önem verdiklerini anlatan Vali Tutulmaz, "Tillo ilçemizde, Tabiat Parkı, yeni mesire alanlarının oluşturulması ayrıca Tillo Kalesi'nde, kaymakamlığımızca yürütülen ve Dicle Kalkınma Ajansı'na DİKA tarafından finanse edilen "Cam Seyir Terası” proje çalışmaları devam etmektedir. Bu projenin tamamlanmasıyla, vatandaşlarımız, Botan Vadisi'nin eşsiz doğa güzelliğini, hakim bir tepeden izleme imkanı bulacaklardır." dedi.

Vali Tutulmaz’ın Tillo ilçe ziyaretinde, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın eşlik etti.