Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, tebdili kıyafetle yaptığı denetimlere Ergan Dağı Kayak merkezi ile devam etti.

Daha önce İl Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattını arayarak kendini normal bir vatandaş gibi tanıtıp bazı denetimler yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, bu sefer de Ergan Dağı kayak merkezinde kendini şehrin yabancısı gibi göstererek vatandaşlardan kayak merkezi hakkında bilgi alıp şikayetleri olup olmadığını sordu. Vali Kahraman, Kış Sporları Merkezi Ergan Dağı’nda daha önce zaman zaman dile getirilen bazı şikayetleri yerinde görmek amacı ile tebdili kıyafet ile denetime çıktı. Paltosunu üzerine giyen, bere ve gözlük takan Vali Kahraman, çıktığı denetimde vatandaşlar ile konuşarak sorunları yerinde dinledi. Sıraya girerek gondol ve telesiyeje binen, fiyatlar konusunda vatandaşlar ile konuşan Vali Kahraman, görüştüğü kişilere bazen kendisini turist, bazen de başka bir ilden toplantı için gelen emniyet müdürü olarak tanıttı. Genellikle vatandaşların şikayetlerini alan, fiyatların pahalı olup olmadığını soran Vali Kahraman, tanınmamak için de ara sıra yüzünü gizledi. Konuşmanın sonunda beresini ve gözlüğünü çıkartarak kendisini tanıtınca vatandaşlar kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Vali Süleyman Kahraman, Ergan Dağı’nın çok önemli bir kayak merkezi olduğunu belirterek, "Buraya gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Ben burası ile ilgili bazı şikayetler ve serzenişler oldu. Bunun giderilmesi konusunda yetkililere talimat verdim. Buna rağmen şikayetler devam edince kendim yerinde incelemeyi uygun gördüm ve bu şekilde tebdili kıyafetle incelemek istedim." dedi. İncelemeden olumlu sonuçlar çıkardığını ifade eden Kahraman, "Vatandaşların şikayetlerini dinledim. Gördüğüm insanlarımızın fiyat konusu dışında pek bir şikayeti yok." değerlendirmesini yaptı.

Tebdili kıyafetle denetimlerin devam edeceğini ekleyen Vali Kahraman, "Denetimlerimiz, gerektiği zaman hangi kurum olursa olsun devam edecek. Haberli denetim de olacak ama sonuç almadığımız taktirde bu tür denetimler sürecek." şeklinde konuştu.