Van'da dün öğleden sonra başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Şehir merkezinde 30 santimetreyi geçen kar kalınlığı, ilçe ve köylerde 50 santimetreye ulaşmış durumda. Kar yağışından dolayı 97 (köy) mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Van'da dün gündüz saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Kar kalınlığı merkezde 30 santimetreye geçerken, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle 97 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Van’ın şehir merkezinin de içinde bulunduğu İpekyolu ilçesinde ekipler karla mücadele seferberliği başlattı. İpekyolu Belediyesi’ne bağlı olan 53 mahallede karla mücadele çalışmaları sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yolları ulaşıma açarken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ise kaldırımlarda biriken karları temizledi. Öte yandan ilçe merkezine uzak olan mahallerde kar temizleme çalışmaları sürdü. Dün akşam saatlerinde çarşı merkezini temizlemeye başlayan ekipler topladıkları karı kamyonlara yükleyerek şehir merkezinin dışına taşıdı.

Kar çalışmalarını koordine eden Fen İşleri Müdür vekili Yasin Birik, 'Van'ın kalbi konumunda olan çarşı merkezinde çalışmalara yoğunluk verdik. Çarşı merkezinde akşam saatlerinde kar temizleme çalışmalarına başladık ve ekiplerimiz aralıksız çalışıyor." dedi.

Özellikle Ulu Cami ve Kent Otel civarında kar temizleme çalışmalarını sürdüğünü kaydeden Birik, öte yandan merkez mahallerinde 3 kepçe 2 dozer, 2 greyder,10 kamyon ve onlarca kar temizleme personelin çalıştığını aktardı. Birik, Erçek Mahallesinde de bulunan ipekyolu Erçek Biriminin toplam 19 mahalleye hizmet götürdüğünü ve yağan kar yağışı ile birlikte orada bulunan 6 iş makinası, 3 damperli kamyon ve onlarca personelle kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Merkeze uzak olan mahallelerin yollarının Erçek birimi tarafından açıldığını aktaran Birik, kapalı mahalle yolunun olmadığını kaydetti.

Meteoroloji yetkilileri de bölgede yoğun kar yağışının oluşturduğu yüksek kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı da vatandaşları uyardı.