Güney Kore hükümetinin, ülkenin Kuzey Kore ile barış yoluyla birleşmesine uluslararası camiadan destek almak amacıyla önümüzdeki hafta uluslararası forum düzenleyeceği bildirildi.

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki hafta salı günü düzenlenecek 'Korea Global Forum' adlı oturuma 200 hükümet yetkilisinin yanı sıra ABD, Çin ve Japonya dahil 10 ülkeden uzman ve diplomatik heyetlerin katılacağı bildirildi.

ABD'den katılanlar arasında, ABD eski Dışişleri Bakanı Christopher Hill ve ABD'nin Kuzey Kore işleri sorumlusu Sung Kim'in bulunacağı aktarıldı.

Temeli 2010 yılında atılan ve yılda bir kez düzenlenen uluslararası forumun esas amacının, Kuzey Kore ile Güney Kore'nin birleşmesinin önemini uluslararası camiaya anlatmak olduğu kaydedildi.

Kore Yarımadası, 1945 yılında Japon işgalinden özgürlüğe kavuşmasının ardından patlak veren 1950-53 Kore Savaşı ile kapitalist Güney ve komünist Kuzey olmak üzere ikiye bölünmüştü. Her iki ülke arasında henüz bir barış anlaşması imzalanmadı.