Danimarka’da yaşayan Ali Rıza Şahbaz oğlunu hapisten kurtarabilmek için Kopenhag’da açlık grevi yapıyor. Cihan’a konuşan baba Şahbaz, "Açlıktan çok soğuk ile mücadele ediyorum. Özellikle geceleyin çok soğuk oluyor." dedi.

Danimarka’da oğluna verilen 10 yıllık hapis cezasını fazla bulan Ali Rıza Şahbaz, temyiz davası öncesinde ‘açlık grevi’ yapmaya başladı. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Şahbaz, ‘‘Bu, bir babanın adalet çığlığıdır. Oğluma haksız yere 10 yıl hapis cezası verdiler. Temyiz davası öncesinde sesimi duyurabilmek için açlık grevi yapmaya karar verdim. Dava boyunca greve devam edeceğim. Çıkacak karara göre de daha fazla devam edip etmeyeceğime karar vereceğim.’’ dedi. Başkent Kopenhag’da Kraliyet Sarayı’nın karşısında bulunan Marmlor Kilisesi’nin kenarında kurduğu çadırın içinde yaşayan Ali Rıza Şahbaz sesini duyurmaya çalışıyor.

Danimarka’da önceki yıl Kopenhag yakınlarındaki Hoje Taastrup tren istasyonunda göçmen gençler ile Danimarkalı gençler arasında çıkan kavgada Danimarkalı gençlerden biri hayatını kaybetmişti. Olay Danimarka medyasında geniş yankı buldu. Kavgaya karışan gençlerden biri de Ali Rıza Şahbaz’ın 16 yaşındaki oğlu Hikmet Şahbaz idi. Her ne kadar cinayet başka birisi tarafından işlenmiş olsa da hakim Hikmet’e de 10 yıl hapis cezası verdi.

Oğlunun tesadüfen kavganın içine düştüğünü savunan baba Ali Rıza Şahbaz, "Oğlumun yeri hapis değil okuldur." dedi.

Danimarka’da daha önce ırkçılar tarafından öldürülen Türk genci Özgür Deniz Uzun’un davasına atıfta bulunan Ali Rıza Şahbaz, "Bir Türk genci tamamen ırkçı gerekçelerle öldürülmesine rağmen katillerinden birine 4,5 yıl diğerine ise 3 yıl hapis cezası verildi. Öte yandan oğlum Hikmet kimseyi öldürmediği halde 10 yıl hapis cezası aldı. Bunun ayrımcılık olduğunu düşünüyorum." dedi.