Kahramanmaraş'ta vatandaşın su faturalarına tepkisi dinmek bilmiyor. Mart ayında suya zam yapan ve Haber46'nın tepkisi sonrası bu zammı erteleyen ve ilerleyen dönemlerde Haber46 ile girdiği poleim sonrası büyük tepki çeken Kahramanmaraş KASKİ önemli bir adım attı. KASKİ son gelen faturaları 3 aylık keserek 20 tondan sonra zamlı yazılmasının önüne geçti.

Geçtiğimiz ay gelen faturalar yanlış kesildiği için pek çok abone yüksek fiyattan ödeme yapmak zorunda kalmış ve durum vatandaşları çileden çıkarmıştı.Geçen ay faturalar bir aylık olarak gösterildiği için kullanımın önemli bir kısmı ikinci ve üçüncü kademeden faturalandırılmış ve faturalar çok fazla gelmişti.

Haber46 fauranın neden yanlış olduğunu örnek bir fatura üzerinde izah ve ispat etmiş ve KASKİ'nin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini ifade etmişti. Eğer faturalarınızda 40 tona kadar örneğin 39 ton su birinci kademeden faturalandırılmışsa sorun düzelmiş demektir. Eğer 39 ton suyun 20 tonu birinci kademeden, 19 tonu ikinci kademeden faturalandıırlmışsa burada sorun var demektir. Faturalarınızı inceleyerek eğer sorun varsa [email protected] adresine gönderebilirsiniz.