Sunis Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Antalya dışındaki ilk otel yatırımları olan 5 yıldızlı Efes Royal Palace'ın 15 Haziran'da İzmir Özdere'de açılacağını söyledi. Ünal, belediyenin bölgedeki imar planlamasını tamamlamasının ardından Gökdere'deki ilk yatırımlarının yanına Hindistan'ın dünyaca tanınan yapısı Taç Mahal'in benzeri bir otel inşa edeceklerini açıkladı. Ünal, 5 yıl içinde İzmir'de 200 milyon Euro değerinde 5 yıldızlı 4 otel yatırımını hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Antalya'da Su Otel'de Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya gelen Namık Ünal, şirketleri ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Turizme, baba mesleği hal tüccarlığını devam ettirirken 2004'te kurdukları Turaçlar AŞ ile başladıklarını anlatan Namık Ünal, bugün biri Antalya kent merkezinde üçü Manavgat ilçesinde olmak üzere 5 yıldızlı 4 otelle turizme hizmet ettiklerini söyledi. Namık Ünal, Antalya dışındaki ilk yatırımlarının İzmir Özdere'de 50 milyon Euro maliyetle inşa ettikleri Efes Royal Palace Otel olacağını ifade etti. 15 Haziran 2015'te açacakları 470 oda, bin 400 kişi kapasiteli otelin Ege'nin en güzel tesisi olacağını iddia eden Ünal, "Odalar hariç, otelimizde 30 bin metrekare genel mekan var. O bölgenin en büyük otelini inşa ediyoruz." dedi. Ünal, otelleri açılmadan yüzde 70 doluluğa ulaştığını bilgisini de paylaştı.

Bölgedeki ilk otelleri Efes Royal Palace'ın yanında, belediyenin bölgedeki imar çalışmasını tamamlamasının ardından Taç Mahal'in kopyası olacak ikinci otellerinin inşasına başlayacaklarını anlatan Ünal, "Taç Mahal biliyorsunuz İslami mimari. Uyguluma biterse hemen başlayacağız." dedi. Belediyenin imar uygulamasının 2-3 ay içinde bitmesini beklediklerini ifade eden Ünal, "İmar uygulaması biter bitmez projeye başlayacağız. İnşallah mimarlarımızla Hindistan'a gideceğiz. Birebire yakın otel yapacağız. Elimizden geldiği kadar dış mimari, görüntü, içeriği yapabildiğimiz kadar o mimariye yakın bir mimari yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin denize sıfır ilk termal otelini de Seferihisar'da yapmayı planladıklarını anlatan Namık Ünal, 120 dönüm arazi üzerine inşa edilecek tesiste dünyanın mineral değeri en yüksek termal suyunun kullanılacağını söyledi.

5 YILDA 500 MİLYON EURO YATIRIM

Sunis Otelleri'nin hizmetteki otellerinin 7 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu, İzmir'de hayata geçirecekleri yeni yatırımlarıyla bu rakamın ikiye katlanacağını belirten Namık Ünal, "Ege'de 7-8 bin yatağımız oluyor. 5 yılda yatırım öngörüsü 200 milyon Euro." dedi.

Namık Ünal, Antalya'nın Kaş ilçesinde, yarım ada üzerindeki bir tesisi satın aldıklarını, burayı 40-50 odalı ultralüks butik bir otele çevireceklerini bilgisini de verdi.


Baba mesleği hal tüccarlığını bırakarak turizmde büyüme kararı aldıklarını dile getiren Namık Ünal bir başka faaliyet alanlarının da hayvancılık olduğunu söyledi. 2011 yılında Konya Çumra'da kurdukları bin 200 dekarlık çiftlikle süt hayvancılığında Türkiye'nin üçüncü büyüğü haline geldiklerini anlatan Ünal, tamamını ABD'den ithal ettikleri 6 bin 500 hayvana sahip olduklarını söyledi. Şuana kadar 120 milyon dolar para harcadıkları bu alanda yıl sonuna kadar Türkiye birinciliğini hedeflediklerini ifade eden Namı Ünal, "Şuan günlük 70 ton süt üretiyoruz. Süt verimi yüksek. Türkiye ortalaması 16 kilogram. Bizim ortalamamız 31 kilo civarında. Hayvanlarımız daha yeni, 4 yıl sonra 37-38 kilogram hedefliyoruz." diye konuştu.