Suriye'de kız kaçırma olayı sonrasında iki aile arasında başlayan tartışma, İstanbul'da cinayetle sonuçlandı. Şüpheli Meyyar A., Halep'ten kaçırdığı S.S.'yi İstanbul'a getirdi. Kendilerini İstanbul'a kadar takip eden S.S.'nin akrabaları ile aralarında çıkan tartışma sonrasında Khaldoun Shikra'yı öldürdüğü, Tarik Shikra’yı ise ağır yaraladığı iddia edilen Meyyar A., tutuklandı.

Bahçelievler Yenibosna Yıldırım Beyazıt caddesi üzerinde 4 Nisan 2015 tarihinde bir kavgada bıçakla yaralanan Suriye uyruklu 53 yaşındaki Khaldoun Shikra kaldırıldığı hastanede öldü. Olay sırasında yanında bulunan 19 yaşındaki Tarik Shikra da ağır şekilde yaralandı.

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmada kavganın, Halep’te yaşanan bir kız kaçırma meselesi nedeniyle yaşandığı belirlendi. Polis olayın failinin Suriye uyruklu 22 yaşındaki Meyyar A. olduğunu tespit etti. Meyyar A.’nın Suriye’nin Halep kentinden sevdiği kızı kaçırarak İstanbul’da bulunan yakınlarının yanına geldikleri belirlendi.

Kızın akrabaları olan Khaldoun Shikra ile Tarik Shikra’nın kaçırılan kızın peşinden İstanbul’a geldikleri, olay günü kızı kaçıran Meyyar A. ile karşılaştıkları ve aralarında kavga çıktığını tespit edildi. Polis, kavga sırasında üzerinde bulunan bıçağı kullandığı öne sürülen Meyyar A.'nın, yaralama sonrasında olay yerinden kaçtığı bilgisine ulaştı.

Şüpheli Meyyar A. kısa süre sonra Bahçelievler’de gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheli, çıkarıldığı adliyede nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.