Kayseri’de durakta yolcu alan halk otobüsüne arkadan çarpan ve 1 kişinin ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan yolcu otobüsü şoförü 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Tutuklu şoför, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 54 yaşındaki tutuklu sanık İ.T. kazada yaralanan H.İ., V.S., ile olayda hayatını kaybeden Muhammed Dilbaz’ın babası A.D. ve avukatlar hazır bulundu.
Sanık İ.T. savunmasında, "Sabahın erken saatleriydi. Kullandığım yolcu otobüsü ile orta şeritte seyir halindeydim. Karşımda halk otobüsü duraktan kalkıp benim şeridime geçerken, ben önce sol şeride geçmek istedim ancak arkamdan başka araç korna çalınca sol şeride geçemedim. Halk otobüsüne arkadan çarptım. Olay nedeniyle çok üzgünüm. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Olayda yaralanan mağdurlar ise halk otobüsünün durakta yolcu aldığını, halk otobüsünün kalkış yapmadığını söylerken, yolcu otobüsünde bulunan ve hayatını kaybeden muavin Muhammed Dilbaz’ın babası A.D. ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa ’taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Sanığın ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulmasına karar veren mahkeme, İ.T.’yi cezaevinde bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.
OLAY
11 Mart 2016’da, İstanbul’dan Malatya istikametine giden İ. T. (54) idaresindeki 46 LV 200 plakalı yolcu otobüsü, Mimarsinan kavşağında durakta yolcu alan Y. K. (27) yönetimindeki 38 AB 141 plakalı halk otobüsüne arkadan çarptı. Kazada, yolcu otobüsünün 29 yaşındaki muavini Muhammed Dilbaz hayatını kaybetti. Olayda 5 kişi yaralanırken, bu arada, kazayı izlemek için yolun karşısına geçmeye çalışan K.S.’ye ise başka bir otomobil çarptı. Ağır yaralanan K.S., Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.