Kahramanmaraş’ta taze balıkları ve uygun fiyatıyla büyük bir ilgi gören İnci Balık Evi, balık yemeyi seven vatandaşların değişmez adresi olmayı başardı.

Onikişubat ilçesinin Binevler bölgesinde balık eksikliğini gidermek için işe koyulan genç girişimciler Evliya İlgen ve Ömer Gül, Tekerek Yolu’nda İnci Balık Evi olarak hizmet vermeye başladı. Günlük taze olarak getirilen balıklar vatandaşlara en uygun fiyatlarla sunuluyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 5 liraya kadar düşen hamsi 35 liraya yükseldi. Ancak İnci Balık Evi’nde hamsi, ulaşım gideri daha fazla olmasına rağmen 20 liradan satılıyor. İnci Balık Evi’nde satılan diğer tatlı su ve deniz ürünü balıklar da uygun fiyatlarla satılmaya devam ediliyor.

HAFTADA 2 KEZ BALIK

Haftada bir veya iki kez 85 g'lık porsiyonlarda tüketilen balığın (özellikle somon, uskumru, hamsi ve sardalye) kalp hastalıklarından ölüm riskini %36 oranında azalttığı belirtiliyor.

Uzmanlar, Balığın, içerdiği sağlıklı yağlar ve zengin vitamin kaynağı nedeniyle yetişkinlerin ve özellikle de çocukların haftada en az 2-3 defa tüketmesi gereken bir besin kaynağı olduğunu ifade ediyor.