Dünyaca ünlü atlet Hansle Parchment, atletlerin doping konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini ve iyi beslenerek dışarıdan ekstra bir şeyin alınmasına gerek kalmadığını söyledi.

2012 Londra Olimpiyatları’nda rekor kırdıktan sonra bu sene Çin'de yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da bronz madalyanın sahibi olan Parchment, Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Spor Salonu'nda gerçekleşen tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başarılı sporcu, "Londra'da bir sürü Jamaikalı vardı. Kendimi sanki evimde hissettim. Gerçekten çok enerjik bir ortam vardı. Çok motive ettiler beni. Umarım daha iyi olurum. Her sene daha iyiye gidiyorum." dedi.

2012 Olimpiyat Oyunları'nda doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası alan milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in durumu da sorulan Parchment, "Türk atlet hakkında bir bilgim yok. Ama bu doping skandallarını dünyanın her tarafında duyuyoruz. Bu spora çok zarar bir şey. Hem atletler, insanları kandırmak istiyor. Hem de bazen atletleri oyuna getiren insanlar olabiliyor. Bu yüzden tavsiyem onlara gerçekten dikkatli olmaları, ekiplerine ve hedeflerine odaklanmalı. Ne olursa olsun ekstra yöntemlere başvurmamalarını tavsiye ediyorum. Bazen vitamin alıyorum ben, çünkü günde 2 gün antrenman yapıyorum. Vücut yorgun düşebiliyor. O yüzden düzgün beslenerek tüm bunları yaparsanız zaten başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız." diye konuştu.