Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, resmi nikahsız olarak yaşayan 5 çifti törenle evlendirdi. Toplu nikah töreninde çiftlerin mutluluğuna çocukları da ortak oldu.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yapılan saha çalışmaları ve hane ziyaretleri sırasında ’resmi nikahsız’ olarak yaşadıkları belirlenen 5 çift için nikah töreni düzenledi. Ekonomik imkansızlık ve sosyo-kültürel nedenlerden dolayı resmi nikahı bulunmayan 5 çift, vakıf uzmanlarının danışmanlığında evlilik birliğini gerçekleştirmeye adım attı. Hayatımın İmzası Projesi kapsamında Estergon Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen nikah töreninde çiftler ilk defa resmi nikaha kavuşmanın heyecanını yaşadı.
GELENEKSEL HALE GELDİ
Mutlu çiftlerin nikahını Belediye Başkanı Mustafa Ak kıyarken, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın da çiftlerin mutlu anlarına tanıklık etti. Tören sırasında kısa bir konuşma yapan Mustafa Ak, "Keçiören’de geleneksel hale gelen toplu nikah törenleri için çalışmalarını başarıyla sürdüren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teşekkür ediyorum. Hayırlı bir iş yapıyorlar. Bugün nikahlarını kıydığımız çiftlerimize de Cenab-ı Allah iki cihan saadeti nasip etsin inşallah" mesajını verdi.