Sayın Başkan…

Kurtuluşunun 100. Yılına bir seneden daha az bir zaman kendi kendini kurtaran bu Kahraman şehre başkan oldunuz. Hayırlı olsun.

Kahramanmaraş’ın hak ettiği hizmetleri almadığını, hak ettiği yerde olmadığını düşünen bir vatandaş olarak bu algının son dönemde bir nebze de olsa kırıldığını söylemeliyim.

Bu şehri canından bezdiren Göksun yolunun önemli ölçüde tamamlanması önemli bir hizmet. Bunun yanında şehrimizin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta -tüm eksiklerine rağmen- önemli hizmetler yaptı. Yedikuyular Kayak Merkezi, Sümbüllü Yolu, Millet Bahçesi, Aliya izzetbegoviç Parkı, Menzelet Mesire Alanı, Kuzey Çevre Yolu, Alt geçitler Sayın Erkoç’un bu şehre kazandırdığı önemli hizmetlerden.

Başkanlığınız döneminde bu hizmetlere yenilerinin ekleneceğinden şüphem yok.

Bu şehri çok iyi gözlemleyen ve sorunlarını çok iyi bilen bir vatandaş olarak gelecek haftalarda, şehrimizde acil yapılması gereken hizmetlerle ilgili önemli önerilerimiz de olacak.

Bu yazımızda genel birkaç hususa değinmek istiyorum.

Öncelikle Proje Tanıtım Toplantınızda önemli büyük projeler olmamasına rağmen “Temel İlkelerimiz” başlığı altında belirttiğiniz ilkeleri büyük bir takdirle okuduğumu belirtmeliyim.

“Uzmanlık, Samimiyet, Hakkaniyet, Tecrübe, Tevazu, Gayret, Sürdürülebilirlik, Liyakat, Hesap Verilebilirlik, Birlikte Yönetim”

İyi Bir Belediye Başkanının uyması gereken temel ilkelerin bunlar olduğundan şüphem yok. Hem yapacağınız atamalarda, hem uygulamalarınızda, hem projelerde, projelerin uygulanmasında, hem vatandaşla ilişkinizde ve yönetim anlayışınızda bu ilkelerin yoğun bir yer tutmasını yürekten arzu ediyorum.

Bu ilkelere tam anlamıyla uygun hareket etmek sizi başarılı ve iyi bir Belediye Başkanı yapacaktır.

Bu şehrin büyük bir ekseriyetinin oyunu alarak Büyükşehir Belediye Başkanı oldunuz. Yaklaşık 10 yıldır her seçim döneminde isminiz kamuoyunda Belediye Başkanı adayı olarak anıldı. Kısmet bugüneymiş.

Lütfen bu halkın sizinle ilgili teveccühünü, umutlarını boşa çıkarmayın.

Projeler hazırlarken kendi arkadaşlarınızdan çok muhalefeti dinleyin ve onların eleştirilerini dikkate alın. Elbette sırf muhalefet etmek amacıyla yapılan eleştiriler de olacaktır. Ancak siz samimi eleştirilerle art niyetli eleştirileri ayırt edecek olgunluğa ve ferasete sahipsiniz.

Sivil Toplum Kuruluşları ile tam bir işbirliği yapın ve bunu yaparken siyasi duruşlarını göz ardı edin.

Liyakat esaslı atamalar yapmanız elinizi güçlendirecek ve sizin toplum nezdindeki değerinizi artıracaktır.

Geçen dönem Belediye Başkanları ile ilgili en büyük eleştiri Başkanların halkın içine inmemesiydi. Lütfen en az haftada bir gün caddelere, sokaklara inin ve halkın ne istediği bizzat halkımızdan öğrenin. Eleştirileri bizzat vatandaştan dinlemek hem onları anlamak hem de doğru anlaşılmak için çok önemlidir.

Biz bu ülkeyi ve yaşadığımız bu şehri çok seviyoruz. Şehrimizin sorunlarına karşı duyarsız değiliz. Yapılan doğru hizmetlerinizi övmekten asla geri durmayacağız. Ancak yapılması gereken hizmetlerle ilgili görüşlerimizi de her zaman yazmaya devam edeceğiz.

Lütfen zaman zaman yapacağımız eleştirilerimiz, önerilerimiz için bizi yanlış anlamayın.

Siz; biz sizi övdüğümüz zaman değil, eleştirdiğimiz zaman daha çok güçleneceksiniz. Övgülerimize karşı mahcubiyet duymanızı, eleştirilerimizi ise olgunlukla karşılamanızı bekliyoruz.

Zaten çevrenizde attığınız her adımda sizi alkışlayacak, doğru yanlış ya da eksik demeden her yapılan işi övecek istemediğiniz kadar adam olacaktır.

Ancak biz emin olun sizi tüm tarafsızlığımızla gözlemleyecek ve yine tüm samimiyetimizle -olumlu ya da olumsuz- eleştireceğiz.

Bu şehrin çok büyük projelere değil, küçük ama doğru dokunuşlara ihtiyacı var.

Şehrimizi yap boz tahtası olmaktan kurtarın.

İyi analiz edilmiş, fizibilitesi doğru yapılmış, gelecek muhtemel sorunlar dikkate alınmış ve bu sorunların çözüm yolları belirlenmiş projeler bekliyoruz sizden.

Bozacağınız bir hizmet yapmayın. Zira biz biliyoruz ki, yapılan bir işi bozmak ve yeniden yapmak maliyeti iki hatta üç katına çıkaracaktır.

Harcayacağınız her kuruşta tüyü bitmemiş yetimlerin, şehit evlatlarının, gazilerimizin hakkı vardır; unutmayın.

Bu şehrin, bu ülkenin kaynaklarını heba etmeyin.

Gelecek yıl Kurtuluşunun 100. Yılını kutlayacak Kahraman şehrimizde tarihe geçme fırsatınız var.

Eğer açıkladığınız Temel İlkeler bölümünde belirttiğiniz gibi bir yönetim anlayışı uygularsanız bu halk sizi bağrına basar.

Bu tarihi fırsatı kaçırmayın.

Biz size güveniyoruz, inanıyoruz.

Lütfen siz de bize güvenin.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu şehri Birlikte Yönetim Anlayışıyla hak ettiği noktaya taşıyalım.

Biz anlatmaya, yazmaya devam edeceğiz.

Yapacağınız güzel hizmetleri vatandaşa duyurmak, eksikleriniz konusunda uyarmak ve önerilerde bulunmak için hep burada olacağız.

Birlikte güzel günler görmek dileğiyle.

Tekrar hayırlı olsun…

Hoş geldiniz…