Herkes O’nu Okuyor yarışmasında derece yaparak umre yapma hakkı kazanan 120 kişilik ilk kafile, Medine'den sonra Mekke’ye geçti. İhram giyerek Mescid-i Haram’a giren kafile, Kâbe’yi ilk gördüklerinde gözyaşlarıyla dualar etti. Kafile rehberleri eşliğinde Mekke’de; Sevr, Hira, Mina ve Müzdelife gibi mekânları ziyaret etti. Peygamber Efendimiz’in(s.a.v) Hz. Ebubekir ile Mekke'den Medine'ye yaptığı hicret ile ilgili rehberlerin konuşmasını Sevr dağı önünde dinleyen kafile, göz yaşlarını tutamadı. Konuşma sonrası kalabalık, Türkiye’de "ensar", yurtdışında ise "muhacir" olabilmek için dua etti.

Cuma gecesini Miraç Kandili sebebiyle Kâbe’de ihya eden Herkes O’nu Okuyor ekibi, ertesi gün ihramlarıyla umre için Arafat’a gitti. Yarışmaya hazırlanırken hayalini kurdukları umre için otelde ihramlarını giyen ekip, oldukça heyecanlıydı. Arafat’ta rehber Osman Korkmaz’ın yaptığı dua ile heyecan ve duygu seli doruğa ulaştı. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için dua eden kafile, İslam alemi için birlik, beraberlik ve mağfiret niyazında bulundu. Arafat’tan dualarla ayrılan grubun sonraki durağı Cebel-i Nur’da Hîra makamı oldu. Başta Allah Resulü olmak üzere mütefekkir ve alimlerin yaşadıkları yalnızlıklara değinildi. Hira’dan da dualarla ayrılan grup, tavaf ve sa’y’ini yapmak için Kâbe’ye döndü. Umre yapan Herkes O’nu Okuyor ekibi, duaların geri çevrilmediği bu kutlu mekanda sevdiklerine dualar etti.

Kâbe’de çocuklarına dua eden Sabriye Tan, umreye Erciyes Tıp Fakültesi’nde okuyan oğlu Ramazan sayesinde gelebilmiş. Tıp derslerinin yoğunluğu arasında Herkes O’nu Okuyor yarışmasına da hazırlanan Ramazan, kitabı 3 kez bitirmiş ve sınavı kazanmış. Sabriye Tan, Kâbe karşısında kendisini umreye gönderen oğlu Ramazan için gözyaşları içinde dua etti.

Yaşar-Havva Albayrak çifti ise torunları Ülkü sayesinde ilk kez kutsal topraklara ayakbastılar. Albayrak çifti sınavı kazanan torunları Ülkü’yü dua ve teşekkürle andı.