Rus turistlerden sonra Hollandalı turistlerde de yüzde 11 oranında düşme gerçekleşti. Antalya bölgesinde tatil yapmada Almanlar, Ruslar ve İngilizlerden sonra Hollandalılar geliyor. 220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ta otellerin doluluk oranı yüzde 55 seviyesinde takip ediyor.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu yılın ilk 6 ayında bölge destinasyonuna gelen Hollandalı turist sayısında geçen yıla göre yüzde 11 oranında düşme olduğunu söyledi. Rus turizmindeki yüzde 33 seviyesindeki düşüşün devam ettiğini belirten Aydoğan, Hollandalı pazarındaki düşüşün üzüntü verici olduğunu kaydetti. Aydoğan, "Rus turizmi yanı sıra Avrupalı turistte de düşme var. Otellerin doluluk oranı yüzde 55 seviyesinde. Geçen yıl aynı aylarda bu rakam yüzde 85 seviyesindeydi. Fiyat indirimine bağlı biraz Alman turistlerde hareketlenme oldu. Son 20 yıl içinde Türk turizmi ilk defa bu kadar krize girdi. Hollandalı turistlerde yüzde 11'lik kayıp büyük bir rakam. Manavgat'a gelen 4 milyon turistin yüzde 5'ni Hollandalılar oluşturuyor." diye konuştu. Aydoğan, bu sene Rus ve Avrupalı turistlerde düşme yaşanırken Antalya genelinde 40 bin, Manavgat bazında 10 bin yatak artışı olduğuna dikkat çekti.

Aydoğan, her yıl pazar araştırılması yapılmadan otel açılmasını eleştirerek, her 5 yıldızlı otelin turizmi çıkmazda bırakacağının altını çizdi.