Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Adana Adliyesi bahçesinde düzenlenen törenle, denetimli serbestlikten yararlanan ihtiyaç sahibi hükümlüler ve yakınlarına, 20 elektrikli engelli aracı teslim edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, törende, hayırsever iş adamı Seyhmuz Oğuz'a teşekkür ederek, "İhtiyaç sahiplerini belirlemek için uzmanlarımız aileleri ziyaret etti, bizzat evlerinde görüşmeler yaptı. Bu araca en çok ihtiyacı olanları belirledik. Hayatınızı kolaylaştıracağını düşündüğümüz bu araçları sunup, bir nebze de olsa mağduriyetinizi giderebildiğimiz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Doğuştan bedensel engelli 55 yaşındaki Muhittin Aktürk, tören alanına, bakımını üstlenen yeğenlerinin kucağında geldi. Elektrikli aracı alınca duygulanan Aktürk, artık başka birinin yardımı olmadan sokakta gezebileceğini belirtti.

Engelli Nazmiye Ergenç de kendilerine yardım yapanlara teşekkür ederek, "2 yıl önce geçirdiğim felç sonucu engelli kaldım. 2 yıldır sokağa çıkamıyorum. Buraya bile komşumuzun tekerlekli sandalyesiyle geldim. Sanki bana bir otomobil bağışladılar" dedi.

Yeldan, hayırsever iş adamı Oğuz'a teşekkür plaketi verdi. 

Törene, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ve başsavcı vekilleri de katıldı.