Turgutlu İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak gelen iletişim uzmanı Canten Kaya, "Evlilikte Mutluluğun Sırları" konulu, aile içi iletişim semineri verdi. Eşli katılımın yüksek olduğu seminer, Palmiye Kültür Salonu'nda düzenlendi.

Kaya, 20 yaşına kadar kekemelikten kurtulamadığını anlatarak, "Dolmuşa bindiğimde, "İneceğim" diyene kadar iki durak geçerdi. En büyük hayalim, kitlelere hitap etmekti. Bunu söylediğimde babam bile bana inanmadı ama ilk alkışlayanlar arasında babam da vardı. Beni ayakta alkışlıyordu. Kişi kendine inancını yitirmemeli, korkularını yenmeli. Ben korkularımı yenerek kekemelikten kurtuldum.” dedi. Evlilikte mutluluğun sırlarını anlatan Canten Kaya, "Eşler birbirlerine zaman vermeli, karşısındakini anlamaya çalışmalıdır. Farklı ailelerden, farklı yapılardan veya farklı kültürlerden biraraya gelinmektedir. Evlilik paylaşmaktır, evlilik mutluluktur, evlilik birbirini tanımak ve anlamaktır. Evlilik ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir.” dedi. Kadınların günlük 24 bin, erkeklerin ise 12 bin kelime konuştuğunu ifade ederek, “Erkekler bu kelimelerin tamamını, akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 4 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Evde çatışma, genelde buradan çıkar. Kadın konuşmak ister ama erkek, 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey, eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır, çünkü konuşmak da bir ihtiyaçtır. Eşleri çalışan erkekler, eşleri çalışmayan erkeklere göre biraz daha şanslıdır.” dedi. Kaya, çocukların evin aynası olduğuna, başarılı çocukların mutlu ailelerden çıktığına da değindi: "Çocuğun ilk öğretmeni ailesidir. Onlar, büyürken bizleri örnek alıyorlar. Onun için hareketlerimize dikkat etmeliyiz."

Canten Kaya, seminerin sonunda Dernek Başkanı Arif Dik'in takdim ettiği çiçeği, salondaki en yaşlı çift olan 33 yıllık bir aileye verdi. Çiçeği beye verip onun da eşine sevdiğini söyleyerek vermesini istedi. Kaya, daha sonra kitaplarını imzaladı.