Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum’un Aziziye İlçesi’nde “Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye Buluşması” adlı panele katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Ilıcalı anayasa değişikliğinin önemine vurgu yaptı.
Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye Buluşması” başlığı altında gerçekleştirilen panele; Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, panelin oturum yöneticiliğini yapan Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz, konuşmacılar; Mücahit Küçükyılmaz, Halime Kökçe ve Tarkan Zengin Katıldı.
Panelde konuşan Mustafa Ilıcalı, Yeni Anayasa’nın gerekliliğine vurgu yaparak, “anayasa değişikliği için 330 milletvekilinin onayı gerekiyor. Partimizin mevcut milletvekili 317 olduğu için diğer partilerinde desteğine ihtiyacımız var. Eğer 330 milletvekilinin onayı gerçekleşirse referanduma gidilecektir. Bu konuda da hemşehrilerimin ve değerli halkımızın üzerine düşeni yapacağına inancımız sonsuzdur” dedi.
Ilıcalı, “başkanlık” konusunun da bazı kitleler tarafından saptırılmaya çalıştığını belirterek, “yüce milletimiz zaten Cumhurbaşkanını seçerek, “başkanlık” sistemi konusunda fiili olarak iradesini göstermiştir” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Şu an önümüzde yeni bir kongre var, kongre tamamlanacak yeni hükümet belli olacak ve kuşkusuz ki hizmetlerimiz hiçbir aksaklık olmadan devam edecek” dedi.