Ünlü sunucu İpek Tanrıyar, 6 Haziran 2013 günü Ankara'dan İstanbul'a gelmek üzere Esenboğa Havalimanı'ndan uçağa bindi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nda hazırlanan iddianamede olay şöyle anlatıldı:

"KAPAT O TELEFONU GERİZEKALI"

Vatan'da yer alan habere göre; Uçak Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada İpek Tanrıyar'ın yanında oturan Yargıtay Tetkik Hakimi Ayhan Ulu telefonunu açarak konuşma yapmaya başladı. Bir anda panikleyen Tanrıyar, Ayhan Ulu'dan telefonunu kapatmasını istedi ancak hakim Ulu konuşmaya devam etti. Bunun üzerine ünlü sunucu 'Kapat o telefonu gerizekalı. Terbiyesizlik ediyorsun. Yolcuları düşünmüyor musun?' diyerek hostesi çağırdı.

"KES SESİNİ BE"

Hakim Ulu ise telefonu kapatmadan ünlü sunucuya dönüp el kol işaretleri yaparak 'Kes sesini be' diye cevap verdi. İddianamede karşılıklı fiillerin yolculuğun sonuna kadar devam ettiği anlatıldı.

"SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN"

Ardından İpek Tanrıyar'ın çağırdığı hosteslerin yanlarına gelmesi üzerine arka tarafa geçmek istediği, ancak Ayhan Ulu'nun "İnmeyeceksin, uçaktan çıkmayacaksın, polis gelecek. Sen benim kim olduğumu biliyor musun. Seni sürüm sürüm süründüreceğim" dediği belirtildi. Tanrıyar, hakaret etmediğini söyleyerek suçlamaları reddetti.

Birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine polis ekipleri uçağa geldi ve Tanrıyar ile Ulu'yu polis merkezine götürerek ifadelerini aldı.

KARŞILIKLI HAKARET

Soruşturma sonunda ünlü sunucu ile tetkik hakimi Ayhan Ulu'nun birbirlerine karşılıklı olarak hakaret ettikleri gerekçesiyle her ikisi hakkında da 1 yıl hapis istemiyle Bakırköy 16'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

HOSTES TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve olay günü uçakta yolcu olarak seyahat eden hostes Özgü Öztürk ise İpek Tanrıyar'ın, Ayhan Ulu'yu telefonla konuştuğu gerekçesiyle uyardığını, ardından 'Sen gerizekalı mısın? Anlamıyor musun' şeklinde hakaret ettiğini açıkladı.

HAKİM ANKARA'DA YARGILANACAK

Mahkeme, Ayhan Ulu'nun hakim olması sebebiyle Hakimler ve Savcılar Kanunu 93. maddesine göre hakim Ulu hakkındaki yargılamayı durdurma ve dosyanın ayrılarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi kararı aldı.