İrlanda Fine Gael Partisi Milletvekili Pat Breen, Suriye’de ulaştırılacak yardımlar için sınır hattından geçişlerde destek beklediklerini söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen İrlanda Fine Gael Partisi Milletvekili Pat Breen ve İrlanda Hükümeti tarafından desteklenen GOAL Yardım Kuruluşunun Temsilcileri Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.
Hatay’da kalan Suriyeli sığınmacılar ve yaşam şartları, İl’in genel yapısı hakkında Hatay Valisi Topaca’dan bilgi alan İrlanda Milletvekili Breen Türkiye ve İrlanda’nın çok iyi ilişkileri olduğunu, Türkiye ile İrlanda’nın ilişkilerinin daha da gelişeceğini, İrlanda Hükümeti’nin iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde çok istekli olduğunu belirtti.

Beraberindeki heyet hakkında da kısa bilgi veren Breen GOAL uluslararası faaliyet gösteren ve İrlanda’nın en büyük yardım kuruluşlarından bir tanesi olduğunu belirterek, “GOAL, dünyanın birçok farklı yerinde faaliyette bulunmaktadır. Biz de İrlanda Parlamentosu’nun üyeleri olarak sizleri İrlanda Kuruluşunun yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Hem Suriye’deki hem buradaki insanların durumlarının farkındayız. Türkiye’nin bu insanlara olan yardımlarından dolayı Türkiye’yi tebrik ediyoruz.” dedi.

Breen şöyle devam etti: “Bugün biz farklı bir amaçla buradayız. İrlanda merkezli GOAL isimli yardım kuruluşu üyeleri ile beraber geldik. Kendileri burada çok büyük bir yardımda bulunmakta. Aynı zamanda İrlanda Hükümeti tarafından da desteklenmektedirler. Tabi bunun yanı sıra birçok farklı kurum tarafından da bağış almaktadırlar.” dedi. Burada birtakım zorluklar yaşandığını ve yaşanan zorlukların farkında olarak çözümü konusunda yardımlarının devam edeceğini belirten Breen, “Bu zorlukların içerisinde hem sınır geçişlerinde yaşanılan problemler hem de Suriye’deki güvenlik olaylarından dolayı yaşandığı düşünülen tehditler de söz konusu. İnsani yardım kuruluşlarının sınır geçişi konusunda destek bekliyoruz. Ülkenizde mülteci olarak yaşayan bu insanların yaşam şartlarının iyileştirilmesinde hem Türkiye’nin hem yardım kuruluşlarının ve Avrupa Birliği’nin ortak bir çalışmasıyla daha iyi bir koşulda yaşamalarını sağlamayı umuyoruz” diye konuştu.

Vali Topaca, ziyaretin anısına Milletvekili Pat Breen ve beraberindeki heyete, işin uzmanları tarafından ‘dünyanın en iyi ney kamışları’ olarak ifade edilen, Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yerde yetişen kamışlardan yapılmış ‘Ney’ enstrümanı hediye etti.