Fidye için kaçırılan ve 19 gün sonra cesedine ulaşılan işadamı Mehmet Turgut’u öldürdüğü iddia edilen 11 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Polis ekiplerinin zanlıların kaldıkları yerlere yaptığı operasyon anı sani saniye kaydedildi.

Zeytinburnu'nda 26 Haziran tarihinde kaçırılan ve 19 gün sonra gözaltına alınan şüphelilerin yer göstermesiyle cenazesine ulaşılan işadamı Mehmet Turgut’un cinayetinin şüphelileri Gayrettepe Emniyete Müdürlüğüne getirildi. Şüpheli 11 şahıs buradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılara yapılan operasyon anı saniye saniye kaydedildi. Emniyetin dağıttığı görüntülerde; polisin koç başı ile zanlıların kaldığı evin kapısı kırılarak içeri giriliyor. Gözaltına alınan zanlılara olay yeri tatbikatı yaptırılıyor. Daha sonra gözaltına alınan zanlılar uçağa bindiriliyor.

İddalara göre, işadamının kaçırılmasını üniversite öğrencisi Rizgin B., organize etti. Şüpheli R.B. ve diğer arkadaşları ile birlikte zengin olduğunu öğrendiği iş adamı Mehmet Turgut'u kaçırmak için plan yaptı. Turgut’un eski ve yeni şoförü F. Ç. ve S. D.’den bilgi alan fidyeciler, Pendik’te de bir villa kiralayarak günlerce Mehmet Turgut'un işe gidiş geliş saatlerini inceledi. Fidyeciler, 26 Haziran’da Marmaray'la Sirkeci'deki iş yerinden dönen Turgut’u kaçırdı ve ağzını bantladılar. Birkaç gün sonra Turgut'u Pendik Ballıca köyünde ormanlık alanda gömdü.