Batı Trakya Türkleri’nin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ı makamında ziyaret etti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mümin Durmuş ile dernek yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Ahmet, bir süre önce bu göreve seçilen Özcan’ı tebrik etmek ve çalışmalarında başarı dilemek için İzmir’de bulunduğunu belirtti. Derneğe 13 yıl başkan olarak hizmet veren Özcan’ın baro başkanı seçilmesinin de gurur verici olduğunu söyledi.

Aydın Özcan’ın, yeni görevinde de başarılı olacağına inandığını ifade eden Işık Sadık Ahmet, hukukun ve adaletin yılmaz savunucusu olduğunu, dernek başkanlığı döneminde de bu anlayışla hizmet ettiğini söyledi. Ahmet, “Sayın Aydın Özcan, 13 yıl boyunca Batı Trakya Türklerinin sesinin İzmir’e, Türkiye’ye ve dünyaya duyurulmasında etkin rol oynadı, değerli katkılar sundu. Batı Trakya Türklerinin örnek mücadelesini her gittiği ortamda savundu, savunmaya da devam ediyor. Şimdi de baro başkanı olarak halka hizmet vermesi, bizim adımıza onur verici. Kendisini kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Özcan da misafirlerine teşekkür etti. Batı Trakya Türkleri davasının unutulmaz ismi Dr. Sadık Ahmet’i sevgi ve saygıyla andığını belirterek, onun mücadelesinin kendilerine bir görev olarak kaldığını ve bu mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Bu arada Işık Sadık Ahmet, daha sonra İzmir İstinaf Başsavcısı Celal Kocabaş'ı da makamında ziyaret etti.