Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çeşitli programlarda bulunmak için geldiği Yalova’da iki gün önce eski eşinin bıçaklaması sonucu vefat eden Seda Camgöz’ün ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan İslam, kadına yönelik şiddet ile ilgili olarak, “Türkiye’de yasal hiçbir sorun yok ancak uygulamada görüyoruz ki sorunlarımız var.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yalova’da iki gün önce eski eşinin sokak ortasında bıçaklaması sonucu ölen Seda Camgöz’ün ailesini evinde ziyaret etti. Bakan İslam, acılı baba Hüseyin Camgöz ve aile yakınlarından bilgi aldı. Daha sonra Yalova Valiliği’ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2015 yılında kadına yönelik şiddeti değerlendiren Bakan İslam, Bakanlık olarak konunun sıfıra indirilmesi ve kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için bütün yasal tedbirleri aldıklarını kaydetti. Çıkarılması gereken bütün yasaları çıkardıklarını savunan Bakan İslam, şu açıklamalarda bulundu: "İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülke biziz 2011 yılında. Dünya’da İstanbul Sözleşmesi’nin uluslararası dolaşıma girmesi 2014 yılında. Türkiye 2011’de imzaladı, 2012’de 6284 sayılı yasayı çıkardı. Yasa tamamen İstanbul Sözleşmesi’nin üzerine bina edilmiş yasadır. Kadına yönelik şiddeti önlemeyle alakalıdır. Bütün tedbirler o yasada alınmış durumdadır. Ağırlaştırmış müebbetle yargılanır caniler. Kadının korunması için alınması gereken kolluk kuvvetleri, tedbirler, sağlıkla ilgili tedbirler hepsi yasada belirtilmiştir. Onun alt mevzuatı çıkarılmıştır. Türkiye’de yasal hiçbir sorun yok ancak uygulamada görüyoruz ki sorunlarımız var. Ben sizin aracılığınızla bütün hukukçularımızı, kolluk kuvvetlerimizi, sağlıkla ilgili teşkilatlarımızı, konunun bütün taraflarını görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum. Yasaları çıkarırız ama yasaları makineler uygulamaz. Yasaları, insanlar uygular. İnsanlar o yasaları uygulamakta son derece dikkatli olacaklar. Son derece hassas olacaklar. İşini yapamayan da ‘Ben bunu yapamıyorum’ diyecek gidecek. Oraya da o işi yapan daha iyi birisi gelecek. Dolayısıyla bu yasalar işletildiği ve eğitimlerimiz sonucuna ulaştığı takdirde çok daha verimli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum."

SEDA CAMGÖZ’ÜN ÇOCUKLARI AİLEYE VERİLECEK

İki gün önce eşinin bıçaklaması sonucu hayatını kaybeden Seda Camgöz’ün 2 ve 4 yaşındaki çocuklarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Ayşenur İslam, ailenin de isteği olduğunu ve çocukların yerinin ailenin yanı olduğunu söyledi. Bakanlık olarak destek olacaklarını belirten İslam, sözlerine şöyle devam etti: “Yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim mekanizmalarımız şiddet meydana geldikten sonra aileyi korumak, gözetmek, aileyi ayakta tutmak üzere konuşlanmış mekanizmalardır. Burada bir sorun yok. Aileyle görüştük. Çözümü inşallah üreteceğiz. Son derece sağduyulu, son derece bilinçli çok güzel bir aile. Çocuğuna, torunlarına son derece iyi sahip çıkmış aile. Umutlanmış vaziyetteler. Bundan sonrasına onlar da çok güzel onaracaklar inşallah ama Seda geri gelmeyecek. Çocuklar ailenin yanında kalacak. Biz ailenin yanında destek vereceğiz. Aile çocuklara bakmak istiyor. Biz bunu tercih ederiz. Çocukları kendi kurumlarımıza da alabiliriz ama aile ‘Biz bakacağız çocuklarımıza’ diyor. Biz bunu tercih ederiz. En iyi yer aile yanıdır çocuklar için ama biz destek vereceğiz çocuklarımıza.”