Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarından İsmail Balaban hedefinin Kırkpınar’da altın kemeri yeniden kuşanmak olduğunu söyledi.

24 Temmuz Cuma günü başlayacak olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne’ye gelerek hazırlıklarını Şükrüpaşa Atletizm sahasında sürdüren başpehlivanlardan İsmail Balaban basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yağlı güreşlerin olimpiyatı olan Kırkpınar’a herkesin en iyi şekilde hazırlandığını belirten Balaban, "Herkes burası için yıl boyunca hazırlanıyor. Biz de Kasım ayından bu yana hazırlıklarımızı en iyi şekilde geçirdik. Güzel hazırlık dönemi geçirdik. Antrenman ve havaya alışmak için Edirne’ye bir hafta önceden geldik." dedi.

Başpehlivanlığa 2013 yılında çıktığını anlatan Balaban, ilk yılında altın kemeri kuşanmanın kendisine nasip olduğunu belirtti. Altın kemer iddiasını sürdüren başpehlivan Balaban şunları söyledi:

"Finale kadar gelmeyi başardım. İlk turdan itibaren çok zorlu rakiplerle güreştim ve finale kadar geldim. Çok yorgun düşmüştüm. Finale çıkıp maçımı yaptım ama maalesef kaybettim. Geçen yıl Kırkpınar’da ikinci oldum. Bu yıl da hedefim altın kemeri yeniden kuşanmak, Allah nasip ederse. Çalışmalarımızı yaptık. Tekrar altın kemeri kuşanıp er meydanından mutlu bir şekilde ayrılıp Antalya’ya, hemşerilerime, sevenlerime altın kemeri armağan etmek istiyorum. İnşallah hedefimize ulaşırız."

Geçen yıl yaptığı güreşlere değinen Balaban, finale gelinceye kadar asıl finali cumartesi günü yaptığına dikkat çekti. Üçüncü turda Mehmet Yeşil Yeşil’le karşılaştığını hatırlatan İsmail Balaban, "O da geçtiğimiz yıl çok iddialı çok iyiydi. Hazırdı ve favori idi. Maçımız yaklaşık 91 dakika sürdü. Cumartesi günkü maçlar beni gerçekten çok yordu ilk turdan itibaren. Yeşil Yeşil maçı zaten kopma noktasıydı. Tabii bir gün sonra vücudun toplanması çok zordu. Yağlı güreş gerçekten çok zor bir spor. Bir gün önce üç tane maç yedikten sonra ertesi gün de vücudun toparlanması zor oldu tabii. Yine çeyrek finalde Osman Aynur’la karşılaştım. Onunla çok zorlu bir müsabaka yaptım. Onu yendim. Yarı finale kaldım. Yarı final de çok zorlu müsabakaydı. Finalde ayakta duracak halim kalmamıştı." diye konuştu.

"SEYİRCİNİN TEPKİSİNİ ALDIK"

Final maçında seyircilerin de tepkisini aldıklarını kaydeden Balaban, "Normal sürede güreşler çok ağır geçti. Ama tabii halk güzel şeyler olsun istiyor. Ama biz elimizden geleni yaptık. Vücut olarak bitiktim ve reflekslerim yerinde değildi. Elimden geleni yaptım. Son iki yılda yaptığım iş ortada. Sezonun başından itibaren yine iddialıyım. Yine kürsülerdeydik çok şükür." şeklinde konuştu.

Bu yıl Kırkpınar’da 54 başpehlivanın güreşeceğini ifade eden Balaban, bunların hepsinin kendisi için ciddi ve önemli rakip olduğunu vurguladı. Balaban, "Şu iyidir bu kötüdür diyemem. Hepsi de ayrı bir kalite. Rakibimin kim olacağı değil de inşallah finale gelirim ve birinci olurum. Kim olursa olsun. Tek istediğim altın kemeri sevenlerime armağan etmek." dedi.

Bu yıl Kırkpınar'da Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekten çok güzel maçlar olacağına inandığını da belirten Balaban, "Hem baş hem de başaltı kategorilerinde çok önemli pehlivanlar var. Başaltında da yine çok iddialı isimler var." diye konuştu.

"ATA SPORUNDA DOPİNG OLAYININ YAŞANMASI ÜZÜCÜ"

2013 yılında sadece güreşte değil bütün branşlarda doping olayıyla karşılaştıklarını anlatan Balaban, "Tabii ata sporu yağlı güreşte böyle olayların olması üzücü. İnşallah bir daha böyle olaylarla karşılaşmayız diye ümit ediyorum." dedi.

Antrenör Hasan Aydın ise Kırkpınar'da son iki yılda olduğu gibi yine iddialı olduklarını söyledi. Bu yıl diğer alt boylarda da iddialı olduklarını ifade eden Aydın, "Kırkpınar’a bu yıl kalabalık bir ekip olarak katıldık. İnşallah bu yıl Antalya'ya altın kemerle döneceğimizi düşünüyorum. Çünkü çok iyi hazırlandık." açıklamasını yaptı.