Gaziantep'te izinsiz gösteri yapmak isteyen terör örgütü PKK yanlısı bir gruba polis müdahale etti. Göstericiler, kendilerine müdahale eden polis ekiplerine çiviyle güçlendirilmiş ses bombası ve molotof kokteyli attı.

Yüzleri poşulu bir grup, Vatan Mahallesi'nde gösteri yapmak istedi. Çöp konteynerlerini sokağın ortasına deviren grup, yolu kapattı. Emniyet güçleri de TOMA ve akreplerle gruba müdahalede bulundu. Polis, grubu biber gazıyla dağıtmaya çalışırken, gösteri düzenlemek isteyenler ara sokaklara kaçtı.

PKK yanlısı grup, TOMA ve akreplere molotof, havai fişek ve çiviyle güçlendirilmiş ses bombası ile taşlar attı. Grubun attığı bir molotof kokteyli, TOMA'nın yakınlarına düştü. Çıkan kısa süreli yangın araçtan sıkılan suyla söndürüldü.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede, evlerine gitmekte olan vatandaşlar göstericiler ile emniyet güçleri arasında kaldı. Bölgeye sevk edilen Özel Harekat ekipleri, yoğun güvenlik önlemi alarak sivilleri alanan uzaklaştırmak için sık sık anonslarla uyarıda bulundu.