İzmit Belediyesi’nin Karadenizliler Mahallesi Çarşıbaşı Caddesi (Solaklar Yolu) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mezbahası yanına yaptırmış olduğu Modern Hayvan Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
İzmit Belediyesi Kapalı Kurban Satış Pazarı, hayvan kabulüne açılacağı 29 Ağustos tarihinden önce yoğun talep görüyor. 1 gün içerisinde kurban satış alanlarının tamamına yakının alıcı bulduğu pazarda küçükbaş hayvan satış yerleri 2 bin TL’den satışa sunulurken, büyükbaş hayvan satış yerleri ise 3 bin TL ile 5 bin TL arasından satışa sunuluyor.
Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karara göre geçtiğimiz sene Çayırköy mahallesinde belirlenen alanda yapılan hayvan satışının bu yıl hayvan pazarında yapılacağını hatırlatan Belediyenin Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Çayırköy mahallesindeki eski alanda hayvan satışı yapmak isteyenler için cezai işlem uygulanacağına da vurgu yapıldı. Yetkililer, Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce kurban pazar alanına hayvan getirilmeyeceğinin de altını çizerek; zabıta, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından bölgedeki denetimlerin titizlikle gerçekleştirileceğine vurgu yapıldı. Yetkililer, kurbanlık hayvanların 29 Ağustos tarihinden itibaren İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı’na alınacağını da ifade etti.