Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan emniyet mensuplarının avukatlarından Ömer Turanlı, müvekkillerinin siyasi lince tabi tutulduğunu söyledi. Kabataş yalanının ortaya çıktığını hatırlatan Turanlı, “Kabataş ne kadar yalansa, müvekkillerime isnat edilen suçlamalar o kadar yalandır.” dedi.

Avukat Ömer Turanlı, Silivri Cezaevi’nde müvekkilleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalar yapan Turanlı, müvekkillerine siyasi linç operasyonu yapıldığını ve bunun sonucunda da müvekkillerinin demir parmaklıklar ardına gönderildiğini kaydetti. "Verilen kararlar hukuki olmadığı için zaten hukuki yorum yapmaya da gerek yok." diyen Turanlı şöyle devam etti: "Bu zulüm bir gün mutlaka sona erecektir ve bu zulme imza atanlar, bu zulme katılanlar, parafını atanlar, o kağıtlarda noktası bile olanlar yakın zamanda hesap vereceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Kabataş'ta bir başörtülü kadının darp edilerek hakarete uğradığı iddialarına da değinin Turanlı, "Ülkemizde bir Kabataş yalanı uyduruldu. Bu Kabataş olayında ne dendi; ‘Bir annenin, bir kardeşin üzerine çiş yapıldı, darp edildi, müessir fiil uygulandı’ ‘Elimizde kayıtlar var’ dendi. Ne oldu? bir yıldır kayıt çıkmadı. Şimdi aynı şekilde müvekkillerimize ‘silahlı terör örgütü, hükümete darbe, casusluk’ deniyor. Delil var mı? Yok. Ben şimdi şu yorumu yapıyorum; Bu ülkede Kabataş ne kadar gerçek dışı, hayali, soyut, afaki ve hayal ise aynı şekilde bizim müvekkillerimizin de tutuklanmasına sebep gösterilen dosya aynı şekilde soyut, afaki, yalan dolan, hukuka aykırıdır. Kabataş ne kadar ciddiyetsiz ise bizim müvekkillerin de tutuklanmasına sebep gösterilen dosyalar da o kadar gayrı ciddi ve hukuktan uzaktır. Tamamen linç ve algıya yönelik operasyondur. 77 milyon insan Kabataş yalanının ne olduğunu gördü. Bu dosyalarda da yalanlar bir bir ortaya çıkıyor. Yakın zamanda da zaten bütün Türkiye Cumhuriyeti bunu görecektir." şeklinde konuştu.

Tutuklanan emniyet mensuplarının cezaevinde bile dil öğrendiklerini ve onların olmadığı ülkenin kevgire döndüğünü anlatan Turanlı şöyle konuştu: "Ben şunu söylüyorum; bu insanlar bu ülkenin beyni. Bunlar olmazsa ülke kevgire döner. Ne oldu, ülke kevgire dönmedi mi? Ülkenin çivisi çıkmadı mı? Aynı şekilde yine bu ülkede asayiş ve hukukun yerine oturması bu müvekkiller sayesinde olacaktır. İçeride üçüncü, dördüncü hatta beşinci yabancı dilini öğrenen müvekkiller var. Bu kalitedeki insanlar maalesef siyasi irade tarafından lince maruz bırakılıyor."