AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Bayazıt Kaçar, "Türkiye'nin en iyi ekonomisti biz kadınlarız, bunu ailemizin içinde başlatıyoruz" dedi.

Kaçar, partisinin Türkoğlu ilçe teşkilatınca belediye 23 Nisan Sosyal Tesislerinde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, aile bütünlüğünün korunması için kadınlara güç verilmesi gerektiğini belirtti.

ABD ve Avrupa'da krizler yaşanırken Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdüğüne dikkati çeken Kaçar, şunları söyledi:

"Türkiye'de bütün emekçi kadınlarımız, gerek iş yerinde gerekse evlerinde her biri aile bütçelerine katkıda bulunmak için çaba içinde. Türkiye'nin en iyi ekonomisti biz kadınlarız, bunu ailemizin içinde başlatıyoruz. AK Parti iktidarı döneminde kurulan kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonuyla kadınlarımız, çalışma ve sosyal hayatta eşit haklara sahip olmuştur. Ülkemizin ekonomik olarak büyümesine katkıda bulunabilmek için sadece erkeklerin güç sarf etmesi yetmez, biz kadınlar da destek vermeliyiz ancak hep birlikte olursak bu büyümeyi tamamlayabiliriz."

Kaçar, güçlü bir aile için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulduğunu, güçlü devletin de güçlü bir aileyle olabileceğini kaydetti.

- "Sadece onlarla ağlıyordum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık analar ağlamasın diye çözüm sürecini devreye soktuğunu ifade eden Kaçar, yaklaşık son bir yıldan beri  şehit cenazelerinin gelmediğini, anaların da ağlamadığını anlattı.

Eskiden şehit törenleri için Kahramanmaraş'a geldiğinde ağlayan analarla birlikte aynı yası tuttuğunu dile getiren Kaçar, "Törenlerde ben kadınların yanında duruyordum. Annelerin, eşlerin ve yavrularının yüzlerine bakamıyordum. Elimden birşey gelmiyor sadece onlarla ağlıyordum. Haftalarca da etkisinden kurtulamıyordum. Başbakanımız çözüm sürecini başlattı. Çok şükür artık şehit haberi almıyoruz. Artık analarımız ağlamıyor" diye konuştu.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Uğur Dilipak, Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Sebiha Akpınar ile vatandaşlar katıldı.