Kahramanmaraş, sonbaharın gelişiyle birlikte adeta bir renk şölenine ev sahipliği yapıyor. Göksun’un serin yaylaları ve Andırın’ın gizemli ormanları, yeşilden sarıya, turuncudan kızıla uzanan tonlarıyla benzersiz bir manzara sunuyor.
Doğa, bu mevsimde sessiz bir senfoni çalıyor. Rüzgârla savrulan altın sarısı yapraklar, hem hüznü hem huzuru aynı anda hissettiriyor. Her düşen yaprak, toprağa yeni bir hikâye yazıyor; her renk, mevsimin dinginliğini fısıldıyor.
Sonbaharın büyüsüne kapılan fotoğraf tutkunları, Göksun ve Andırın’ın yüksek kesimlerine akın ediyor. Özellikle Göksun’un sisli yamaçları ve Andırın’ın derin vadileri, fotoğraf karelerinde masalsı manzaralar oluşturuyor.
Efsanelere konu olan Düldül Dağı da bu mevsimde doğaseverlerin uğrak noktası oldu. Dağın eteklerini saran sarı ve kızıl yapraklar, sisle birleşince kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.
Kahramanmaraş’ın doğası, sonbaharda hem yerli hem de şehir dışından gelen ziyaretçiler için bir çekim merkezine dönüşüyor.




