Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Hava Limanı bölgesinde gerçekleştirilecek dev uzay sanayi projesi TUSAŞ için harekete geçti.

Şehir, bu projenin bölge ekonomisine ciddi bir ivme kazandıracağını ve istihdamı artırarak deprem sonrası toparlanmaya önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor. Proje kapsamında, 500 dekarlık bir alanda inşa edilecek olan TUSAŞ'ın ikinci tesisi için şirket kuruluşları tamamlanmış durumda. İlk etapta 200 milyon dolarlık bir sermaye ile başlanacak olan yatırım, kademeli olarak büyüyecek.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, TUSAŞ'ın ikinci tesisine yüzde 70 ortaklıkla katılacak ve böylece şehirdeki esnaflar ve iş adamları da projeye doğrudan dahil olacak. 22 Şubat'ta TUSAŞ'ın Türkoğlu'daki açılışı gerçekleştirilecek ve aynı gün Ticaret ve Sanayi Odası fuaye alanında ortaklık imza töreni düzenlenecek.

Merkez Bankası Açıkladı: Kredi Kartı Faiz Oranları Değişti! Merkez Bankası Açıkladı: Kredi Kartı Faiz Oranları Değişti!

WhatsApp Image 2024-02-10 at 17.16.35 (1)

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, projenin, depremin etkilerini hafifletmenin yanı sıra kentin savunma sanayi alanında Türkiye'nin öncü kenti olmasını sağlayacağını ifade etti. Projenin aynı zamanda bölgede yeni bir kümelenme oluşturarak yüzlerce tedarikçi firmayı da içine alması bekleniyor.

Ayrıca, bölgeye kazandırılacak İstiklal Teknik Üniversitesi'nin de öğrencilere uzay ve havacılık alanında eğitim imkanı sunarak, TUSAŞ ve benzeri projelerde çalışacak nitelikli işgücünün yetişmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Bu sayede Kahramanmaraş, savunma sanayisi ve uzay teknolojileri alanında önemli bir merkez haline gelmeyi amaçlıyor.