Kahramanmaraş'ın tarihi günlerinden biri olan 12 Şubat, bu yıl depremler nedeniyle buruk bir şekilde karşılandı. Kent, düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü depremlerle mücadele ederken geçirdi. Bugün düzenlenen kutlamalar, protokolün Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ve şehitlik ziyareti ile başladı.

Kahramanmaraş'ta Taş Ustalarının Sanatı Camileri Süslüyor! Kahramanmaraş'ta Taş Ustalarının Sanatı Camileri Süslüyor!

12_subat_etkinlikleri_17

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Vali Ünlüer, Terzioğlu ve Güngör, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

12_subat_etkinlikleri_7

Törenin devamında, Fransızlara karşı ilk direnişi gösteren Sütçü İmam'ın kabri ziyaret edildi. Katılımcılara Sütçü İmam olayını canlandırarak süt ikram edildi. Vali Ünlüer ve beraberindekiler, Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitliğe geçerek şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Program, Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından sona erdi. Bu özel gün, kentte yaşanan depremlere rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde geçti.

12_subat_etkinlikleri_9