31 Mart yerel seçimler öncesi en önemli aşama görülen teşkilat temayülü bugün Kahramanmaraş’ta yapıldı. Şehre AK Parti tarafından bölge koordinatörü olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Türkiye’nin geleceği için belki de en önemli dönemeç olan yerel seçimlere kısa bir zaman kaldı. AK Partinin gelenek haline getirdiği teşkilat temayülü ise bugün gerçekleştiriliyor.

Şehre AK Parti tarafından bölge koordinatörü olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen temayül yoklaması öncesi gazetecilere bir açıklama yaptı.

“AK Parti Türkiye’de en güçlü teşkilat yapısına sahip partimizdir” diyen Muş: “Bizim seçim öncesi, adaylıkları öncesi teşkilatın genelini ölçmek, teşkilatın kanaatini ölçmek için yaptığımız bir yoklamadır bu. Bugün yaptığımız çalışma diğerlerinden farklı olarak, teknolojinin en son imkanları da kullanılmak suretiyle, E- uygulama şeklinde, E-temayül şeklinde yapılmaktadır. Bilgisayarlarımız kuruldu. Yaklaşık 15 bilgisayarımız şu anda hizmet vermekte” dedi

2 BİN 576 DELEĞE OY KULLANIYOR

Muş şöyle konuştu: “Teşkilat mensuplarına vereceğimiz kartla birlikte, o bilgisayarın ekranını açabilmekte ve oylarını kullanabilmektedirler. Bütün veriler oylama bittikten sonra toplu bir şekilde genel merkezin veri sistemine intikal ettirilmekte ve veriler görülebilmektedir. Dolayısıyla bugün diğer yaptığımız temayüllerden farklı bir şekilde bunu yapıyoruz. İlçe belediyeler için 1583 oy kullanılacak. 993 kişi de Büyükşehir Belediyesi için oyu kullanıp kanaatlerini belirleyecekler. 16:00 itibarı ile bitirmeyi hedefliyoruz. Dolasıyla bugün büyük bir heyecan var teşkilatta. Büyük bir motivasyon var, herkes bu iradesini kullanmak için toplanmış durumda. Burada ekrana oturan delege kendine verilen kartları okuttuktan sonra, bilgisayarda bir ekran açılıyor. O ekranda kendileri, kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorlarsa, o ismi yazmalarını istiyoruz. İki isim yazıyorlar. Birde küçük bir anket yapıyoruz, geçmiş dönemlerde alakalı mevcut belediye başkanlarımız ile kanaatlerini alıyoruz. Çok kısa sürüyor zaten. İçeriye girdiği zaman bir 30 saniyede işlemi gerçekleştiriyor”

Öte yandan Kahramanmaraş’ta düzenlenen temayüle -AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak katıldı