Kahramanmaraş'ta on iki yıldır asansör periyodik kontrolleri gerçekleştiren TMMOB Makina Mühendisleri Odası, yapılan protokolün belediyeler tarafından haklı bir gerekçe gösterilmeden yenilenmediğini açıkladı.

Oda tarafından yapılan basın açıklamasında, Onikişubat ilçesindeki asansör periyodik kontrollerinin, tavan fiyatla ticari bir firmaya devredileceği ve bu durumun Kamu Kurumu niteliğindeki Odalarının bu hizmeti vermesine engel olacağı ifade edildi. Ayrıca, bu sürecin vatandaşları ekonomik olarak da olumsuz etkileyeceği ve kamusal denetim anlayışının korunması gerektiği vurgulandı.

Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş 6 Şubat öncesinden çok daha güzel olacak' Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş 6 Şubat öncesinden çok daha güzel olacak'

Özellikle, Türkoğlu Belediyesi'nin duyarlı yaklaşımı öne çıkarılarak, vatandaşların güvenli asansör kullanımının devam etmesi için Oda ile protokol imzaladığı belirtildi. Diğer taraftan, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyeleri'nin ise ticari firmalarla anlaşarak vatandaşlarını riske attığı ifade edildi.

Oda, ticari firmaların uzak ilçelere ulaşmamasına rağmen kamusal hizmete devam ettiğini, ancak bu hizmetin şehir dışındaki ticari firmalara devredilmesinin ekonomik etkilerinin halka anlatılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, son zamanlarda artan asansör kazalarını hatırlatılarak, asansör kontrollerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği ve bu konuda şeffaf bir denetimin sağlanması gerekliliği vurgulandı.

Oda, güvenli asansör kullanımının yaygınlaştırılması ve ilgili kurumlarla iş birliğine her zaman hazır olduklarını belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.