Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan T.T. ve A.Ö. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Diğer tutuklu sanıklar A.Ö. ve A.D. ise SEGBİS'teki sorun nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Sanık T.T, inşaattan anlamadığını ve inşaatın yapımıyla ilgisinin olmadığını savunarak suçlamaları kabul etmedi ve beraatini talep etti. Diğer sanık A.Ö. ise ailesinin depremzedesi olduğunu belirterek, binanın 1997 yılındaki yönetmeliklere uygun olmadığını söyledi. Ayrıca, psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve ailesinin perişan durumda olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 3 Nisan'a ertelenmesine karar verdi. Müşteki avukatları, mahkemeye başvurarak yeterli bulmadıkları raporun bir teknik üniversite tarafından tekrar hazırlanmasını talep etti.

Havayolu Taşımacılığının Ticaretteki Önemi Havayolu Taşımacılığının Ticaretteki Önemi

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, depremde yıkılan merkez Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'ndeki binada yaşanan olayla ilgili A.D, A.Ö, M.T, A.Ö. ve T.T. isimli şüpheliler hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla dava açılmıştı. İddianamede adı geçen M.T'nin firari olduğu belirtildi.