2021 yılı Aralık ayında 3,15 TL den satılan şebeke suyu Kahramanmaraş'ta 2022 yılı Ekim ayına gelindiğinde 6,00 TL'ye kadar yükseldi. Ama boşverin. Elimiz böğrümüzde eli böğründe yemeği tarifi okuyalım. ELİ BÖĞRÜNDE TARİFİ İÇİN MALZEMELER 600 gram kuşbaşı kuzu eti 4-5 adet domates 7-8 adet biber 4-5 diş sarımsak 1 avuç arpacık soğan Tuz Karabiber Kekik Pul biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tereyağı Sosu için: 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı ELİ BÖĞRÜNDE NASIL YAPILIR? ELİ BÖĞRÜNDE YAPILIŞI Eti, tuz, baharatlar ve zeytinyağıyla karıştırıp 1-2 saat dinlendirin. Domates ve biberleri de ufak ufak dilimleyin. Soğanları ve sarımsakları soyun. Tüm malzemeleri tepsiye öbekler halinde yerleştirin. Etin üzerine ara ara çay kaşığıyla küçük tereyağı topları koyun. Zeytinyağı ile salçayı sulandırıp malzemelerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıttığınız fırında 200 derecede pişirin. Pişme süresi yaklaşık 1,5 saattir. Eğer daha hızlı pişmesini isterseniz etleri önden haşlayıp daha sonra tepside pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...