Andırın ilçesinde yaşanan kamyon faciasına ilişkin iddianame hazırlandı. Kazada kamyonun mezarlıkta cenaze namazı için toplanan kalabalığın arasına dalması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi ise yaralanmıştı. Kaza sonrasında tutuklanan kamyon şoförü Cengiz Aksu (46) ile şirket ortakları İbrahim Akçadağ (64) ve tutuksuz Kemal Gümüştekin (63) hakkında 157 yıldan 262'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

9 Eylül 2023 tarihinde Darıovası Mahallesi'ndeki Kavlaklı Mezarlığı'nda gerçekleşen faciada kamyonun kontrolünü kaybederek kalabalığın arasına girmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon şoförü Cengiz Aksu tutuklanmıştı.

3Pl08tZ8-0K5vd3ufywyyg

Soruşturma kapsamında, kamyonun 1 hafta önceki muayenesinde arka servis frenlerinde aks üzerindeki tekerler için belirlenen değer farkının yüzde 30'dan büyük olduğu tespit edilmişti. Ayrıca, kazaya karışan aracın muayenesinin yapılmadığı, bu nedenle ağır kusur verildiği belirlenmişti.

İddianamede, şoför Cengiz Aksu'nun sürücü belgesinin geçerlilik süresinin dolduğu, kamyonu kullanmaya yetkisi olmadığı, ayrıca aracın sağ ve sol tekerleri arasında yüzde 30'dan fazla sapma olduğu ifade edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada, şirket ortakları İbrahim Akçadağ ve Kemal Gümüştekin de ağır kusurlu olarak değerlendirildi.

Kahramanmaraş'ta Ağır Hasarlı Müstakil Ev Kendiliğinden Çöktü! Kahramanmaraş'ta Ağır Hasarlı Müstakil Ev Kendiliğinden Çöktü!

Cumhuriyet savcısı, Cengiz Aksu, İbrahim Akçadağ ve Kemal Gümüştekin'in 'olası kastla kasten öldürme' ve 'olası kastla yaralama' suçlarından 157,5 yıldan 262'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları için iddianame düzenledi. İddianame, Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıklar önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkacak.