Karaman’da Peygamber Yolu Derneği ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) tarafından birlikte organize edilen Herkes O’nu Okuyor sınavı yapıldı. Karaman’da dört yılda 61 bin kişi Efendimizin hayatını okudu.

KAREGDER yaptığı yazılı açıklamada, Karaman’da 2015 yılı için 6 bin 800 kişinin başvuruda bulunduğu sınavların, 4 günde 6 ayrı seansta ve 30 ayrı salonda gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere; 4 ayrı kategoride belirlenen kitapları okuyan herkes Peygamber Efendimiz (s.a.s) hakkında doğru, aydınlatıcı bilgi edindi, daha yakından tanıdı. Belirlenen sınav noktalarında 6 bin 800 kişi test usulü sınava girdi. Karaman’da 15 Nisanda yapılacak olan ödül töreninde birinciye umre olmak üzere toplam 63 kişiye ödül verilecek.

Açıklamada ikinci basamak sınavının ise İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Erzurum illerinde 28 Mart 2015 tarihinde saat 11:00 de ve salon sınavı şeklinde yapılacak olup bu sınava sadece illerde dereceye giren katılımcılar katılacakları, bu sınav ile Türkiye genelinde dereceye giren katılımcılar belirlenerek tekrar ödüllendirilecekleri ifade edildi.

KAREGDER Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama; ''Allah’ın (c.c) Son Peygamber (s.a.s)'e ilk emri ve aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti ‘Oku’ bu ilahi emir gösteriyor ki; İslam Medeniyeti’nin vazgeçilmez prensibi okumaktır. Dinin muhatabı akıl sahibi insanlardır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır. Bizler de Son Peygamber (s.a.s)'in hayatını okumak ve okutmakla mükellefiz. O’nun hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu bilmemiz gerekenden daha az biliyoruz. Bu vesileyle, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.s) tanımak ve tanıtmak için Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak 2012 yılından 2015 yılına kadar Karaman’da yapılan Herkes O’nu Okuyor sınavlarıyla 61 bin kişi Efendimiz’in hayatını okudu.